Fotbal international

Un arbitru a fost bătut pe teren la un meci din prima ligă din Albania! Campionatul a fost întrerupt. Video

08.03.2019 | 15:28
Un arbitru a fost batut pe teren la un meci din prima liga din Albania Campionatul a fost intrerupt Video

Scene incredibile s-au petrecut la un meci din prima ligă din Albania, acolo unde un arbitru a fost bătut de suporteri și de oficialii uneia dintre echipe chiar pe teren. Torul s-a petrecut în etapa cu numărul 24, la întâlnirea dintre formația KS Kamza, aflată pe ultimul loc în clasamentul campionatului albanez, și echipa KF Laci de pe poziția a patra.

Un arbitru a fost bătut pe teren la un meci din prima ligă din Albania

Totul a început în prelungirile partidei, atunci când arbitrul Eldorjan Hamiti a acordat o lovitură de pedeapsă pentru formația oaspete, la scorul de 1-0 pentru gazde. KF Laci a transformat penalty-ul prin macedoneanul Bojan Najdenov și a obținut un punct nesperat pe terenul ultimei clasate. Decizia ”centralului” i-a înnebunit pe suporterii celor de la KS Kamza, dar și pe câțiva oficiali, printre care și pe președintele Naim Qarri.

După ultimul fluier, aceștia au invadat terenul de joc și i-au cerut socoteală arbitrului de centru pentru decizia care i-a privat pe favoriți de câștigarea tuturor celor trei puncte. ”Centralul” Eldorjan Hamiti a fost lovit și trântit la pământ de agresori, iar în cele din urmă a fost protejat de câțiva stewarzi intrați pe gazonul și de o parte din jucătorii formației KS Kamza.

Momentul în care arbitrul este trântit la pământ
Momentul în care arbitrul este trântit la pământ

Echipa KS Kamza a fost exclusă din campionat

Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, în urma incidentelor petrecute la acest meci, Federația de Fotbal din Albania a decis amendarea și excluderea din campionat a echipei KS Kamza, iar trei oficiali ai clubului au fost penalizați cu excluderea din orice activitate timp de trei ani. Însă, Asociația arbitrilor a decis să boicoteze meciurile din acest weekend, astfel că federația a fost nevoită să întrerupă campionatul pe o perioadă nedeterminată.

Un incident asemănător era să se producă și în Champions League, la meciul Paris Saint-Germain – Manchester United 1-3, din manșa secundă a optimilor de finală. Nervos după ce Damir Skomina a acordat un penalty pentru englezi în minutele de prelungire, superstarul brazilian Neymar a vrut să-l bată pe arbitrul sloven. Atacantul de 27 de ani ar fi încercat să intre în vestiarul arbitrilor şi a fost cu greu ţinut de cei din staful tehnic al echipei pariziene.