News

Un asteroid cu o dimensiune de trei ori cât cea a Statuii Libertății va intra pe orbita Pământului la 22 septembrie

Un asteroid de trei ori mai mare decât Statuia Libertății se îndreaptă spre orbita Pământului. Va ajunge la 22 septembrie
31.08.2021 | 11:22
Un asteroid cu o dimensiune de trei ori cat cea a Statuii Libertatii va intra pe orbita Pamantului la 22 septembrie
ADVERTISEMENT

Asteroidul, denumit de NASA 2021 NY1, călătorește cu o viteză de 32.190 km/h. Acesta va intra pe orbita pământului peste trei săptămâni.

Corpul ceresc va trece pe lângă planeta noastră la o distanță de 1.497.473 kilometri. Ca o comparație, Luna se află la o distanță de 384.400 de kilometri față de Terra.

ADVERTISEMENT

Un asteroid cu o dimensiune de trei ori cât cea a Statuii Libertății va intra pe orbita Pământului la 22 septembrie

Asteroidul 2021 NY1 are un diametru de 130-300 metri. Diametrul Statuii Libertății este de doar 93 de metri, scrie DailyStar.

Un alt corp ceresc va trece pe lângă Terra miercuri, 1 septembrie. Asteroidul, numit 2021 QC1, are un diametru mai mic, de 71-160m.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, viteza se care se deplasează este una ceva mai mare, de aproximativ 46 115 km/ h. Se estimează că va trece la o distanță de 4.800.000 kilometri de Pământ.

NASA studiază un total de 17 corpuri cerești care se vor apropia de planeta noastră. La începutul acestei luni, un studiu a arătat că a crescut posibilitatea ca un corp ceresc să lovească planeta până în anul 2300.

ADVERTISEMENT

Acesta poartă denumirea de Bennu și a fost descoperit în anul 1999. Este unul dintre cei mai periculoși asteroizi cunoscuți din sistemul solar.

Roca spațială de tip C este considerată un „obiect potenţial periculos” pentru viața pe Pământ. Diametrul său este estimat la aproximativ jumătate de kilometru.

ADVERTISEMENT

Ce șanse sunt ca Bennu să lovească Pământul

Deși noile studii au arătat că probabilitatea unui impact cu Terra a crescut, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte scăzute. Oamenii de știință au transmis că există o probabilitate de aproximativ 0,037%.

Potrivit unui comunicat al NASA, studiul prin care s-a calculat mișcările asteroidului a folosit informații furnizate de nava OSIRIS – REx. Experții au reușit să elimine unele scenarii, dar au crescut probabilitatea generală de impact pentru data de 24 septembrie 2182.

Nava OSIRIS – REx și-a petrecut ultimii doi ani în apropierea corpului ceresc. Au fost colectate informații cu privire la dimensiunea, forma, rotirea și traiectoria orbitală. Misiunea s-a încheia la data de 10 mai 2021, când respectiva navă și-a început călătoria înapoi spre Pământ. Sosirea acesteia este estimată pentru septembrie 2023, când sunt așteptate mostre de rocă și praf.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni printre ei
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de...
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete