News

Un autobuz plin cu nuntași, implicat într-un grav accident rutier: 10 morți și cel puțin 25 de răniți

Un autobuz plin cu nuntași a fost implicat într-un grav accident rutier, în Australia, soldat cu 10 morți și cel puțin 25 de răniți.
12.06.2023 | 11:10
Un autobuz plin cu nuntasi implicat intrun grav accident rutier 10 morti si cel putin 25 de raniti
Tragedie în Australia: 10 morți și 25 de răniți după ce un autobuz cu nuntași s-a răsturnat. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Final tragic pentru mai mulți nuntași, în Australia. Un autobuz în care se aflau zeci de petrecăreți a fost implicat într-un grav accident rutier pe o șosea din apropiere de Sydney.

Tragedie în Australia: 10 morți și 25 de răniți după ce un autobuz cu nuntași s-a răsturnat

Evenimentul dramatic de la Antipozi a avut loc duminică, 11 iunie, la ora locală 23:30 (ora 16:30) ora României. Un autobuz închiriat care transporta invitați la o nuntă s-a răsturnat de pe o rampă într-un sens giratoriu din New South Wales (NSW), Australia.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, raportat la Greta, 180 de km de Sydney, cel puțin 10 persoane au murit și alte 25 au fost rănite. Oamenii se întorceau de la o nuntă care a avut loc la o cramă din Hunter Valley, un loc popular pentru turiștii vinului, când autocarul lor s-a răsturnat.

De notat că tinerii proaspăt căsătoriți nu se aflau în autocar. Șoferul vehiculului a fost arestat în urma acestei tragedii. Poliția anunță că acesta a fost pus sub acuzare, dar încă nu a dezvăluit acuzațiile. Cauza accidentului este neclară.

ADVERTISEMENT

Comisarul de poliție din NSW, Karen Webb, a declarat că locul accidentului este ”încă o scenă activă a tragediei”. ”Avem ofițeri de criminalistică care iau date de la locul accidentului. Avem ofițeri de unități de investigare a accidentelor, avem ofițeri de salvare la fața locului”, a spus aceasta, conform BBC.

Mesaje de condoleanțe transmise de premierul Australiei

Date despre acest accident a oferit și Comisarul asistent interimar al poliției din NSW, Tracy Chapman. Aceasta a spus că nuntașii călătoreau la Singleton ”probabil pentru a fi cazați”.

ADVERTISEMENT

Doi dintre supraviețuitori au fost transportați cu avionul în urma accidentului, a adăugat ea. Presa locală relatează că cel puțin unul dintre ei este încă într-o stare critică. Chapman a mai spus că poliția încă face identificarea morților.

Un mesaj în urma acestei tragedii a transmis și premierul australian Anthony Albanese. El a spus că este ”atât de crud, atât de trist și atât de nedrept” ca o ”zi fericită într-un loc frumos ca acesta să se încheie cu o pierdere atât de teribilă de vieți”.

ADVERTISEMENT

Albanese a mai adăugat că unii dintre pasagerii răniți se află la Spitalul John Hunter, dar mulți au fost transportați cu avionul la Sydney. Poliția a mai transmis că autocarul este răsturnat și că e posibil să fie încă oameni prinși sub el. Un utilaj de mare tonaj va fi adus la fața locului pentru a ridica autocarul.

ADVERTISEMENT