News

Un avion care transporta muncitori către o mină de diamante s-a prăbușit, în Canada. Cel puțin 10 morți

Un avion de mici dimensiuni aflat în drum către o mină de diamante, având la bordul său muncitori, s-a prăbușit în Canada.
24.01.2024 | 08:37
Un avion care transporta muncitori catre o mina de diamante sa prabusit in Canada Cel putin 10 morti
Tragedie aeriană în Canada: un avion care transporta muncitori către o mină de diamante s-a prăbușit. Sursa foto (ilustrativ): Wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Un avion cu mai mulți muncitori la bord s-a prăbușit în Canada. Aeronava se afla în drum către o mină de diamante din zona de nord-vest a acestui stat. Mai multe persoane au murit.

Tragedie aeriană în Canada: un avion care transporta muncitori către o mină de diamante s-a prăbușit

Tragedia aeriană a implicat un avion de mici dimensiuni. Aeronava, care transporta muncitori de la Rio Tinto (RIO.L), s-a prăbuşit în apropiere de Fort Smith, în îndepărtatele Teritorii de Nord-Vest (NWT) ale Canadei, în timpul unui zbor către mina de diamante Diavik.

ADVERTISEMENT

Mai multe dintre persoanele aflate la bord au murit, transmite compania Rio Tinto. ”Am fost informați de către autorități că un avion care se afla în drum spre mina noastră Diavik, care transporta muncitori, s-a prăbușit în apropiere de Fort Smith, Teritoriile de Nord-Vest , Canada. Evenimentul s-a soldat cu decese”, a spus compania, citată de Global News.

Serviciul de Intervenție al Teritoriilor de Nord-Vest canadiene a anunțat că au existat mai multe decese în urma accidentului aviatic în apropierea comunității din Fort Smith, NWT.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale nu au spus exact câți oameni au murit și nu au oferit detalii suplimentare, spunând că trebuie să anunțe mai întâi rudele apropiate. Presa canadiană scrie însă că cel puțin 10 oameni ar fi decedat.

Compania minieră a emis o declarație în care transmite un mesaj de condoleanțe familiilor decedaților. Nici în acest comunicat nu s-a spus câți oameni au fost uciși în accident sau dacă toți erau angajați.

ADVERTISEMENT

”Aș dori să transmit cele mai profunde compasiuni familiilor, prietenilor și celor dragi celor care au fost afectați de această tragedie. Noi, compania, suntem absolut devastați de această tragedie și oferim sprijinul nostru deplin oamenilor noștri și comunității care suferă astăzi”, a declarat directorul executiv al Rio Tinto, Jakob Stausholm.

Detalii privind tipul avionului prăbușit în Canada

Transportation Safety Board of Canada a declarat că avionul care s-a prăbușit în apropiere de Fort Smith era un British Aerospace (BAE) Jetstream. Site-ul companiei aeriene spune că are două astfel de avioane în flota sa. Ele pot transporta 19 pasageri.

ADVERTISEMENT

Premierul Teritoriilor de Nord-Vest (NWT) a emis o declaraţie în care deplânge persoanele pierdute. ”Cu inima strânsă îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor, prietenilor şi celor dragi celor care se aflau la bordul zborului Northwestern Air care s-a prăbuşit astăzi în afara Fort Smith”, a declarat R.J. Simpson.

ADVERTISEMENT