News

Un bărbat a murit în vama Petea, în timp ce încerca să intre în România. Reacția Poliției de Frontieră

Un bărbat a murit în vama Petea, în timp ce se pregătea să traverseze frontiera dinspre Ungaria spre România. Din păcate medicii nu l-au putut salva.
03.07.2023 | 17:02
Un barbat a murit in vama Petea in timp ce incerca sa intre in Romania Reactia Politiei de Frontiera
Un bărbat a murit în vama Petea. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, bărbatul în vârstă de 36 de ani se pregătea să intre în țară în punctul de trecere al frontierei Petea, din județul Satu Mare. Se pare că individul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Bărbatul se deplasa pe jos pe teritoriul statului maghiar în momentul în care s-a produs tragedia.

Un bărbat a murit în vama Petea

”În PTF Petea, la ora 15:00, în zona punctului de trecere, pe teritoriul maghiar, a fost observat un cetățean român căzut inconștient. S-a solicitat intervenția ambulanței maghiare care la ora 15:10 efectua primele manevre de resuscitare. Autoritățile maghiare au solicitat intervenția unui echipaj aerian. La ora 15.47 a fost constatat decesul persoanei”, a transmis Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu a mai apucat să efectueze formalitățile pentru a trece frontiera dinspre Ungaria spre România, căzând ca secerat. ”Persoana se deplasa pe jos, pe teritoriul statului maghiar și nu ajunsese pe aliniamentul de control, nu efectuase formalitățile de frontieră pentru ieșirea din Ungaria, respectiv intrarea în România”, au completat reprezentanții Poliției de Frontieră.

O tragedie similară s-a produs în luna mai, când un șofer de TIR de 43 de ani a murit în timp ce aștepta la vama Nădlac, în speranța că va ieși din țară. Aici coada este uriașă mereu, astfel că cetățeanul turc a murit după ce i s-a făcut rău, iar medicii ajunși la vamă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că șoferul de TIR se afla la doar 500 de metri de punctul vamal, o distanță relativ scurtă care necesită de obicei zeci de minute pentru a fi parcursă. Cetățeanul turc a apucat să-și anunțe colegii că se simte rău și e pe punctul de a leșina, iar aceștia au sunat de urgență la 112.

Ambulanța SMURD a ajuns la fața locului în aproximativ 20 de minute, însă în ciuda eforturilor depuse de medici starea bărbatului s-a agravat. Mai mult, la fața locului a aterizat și un elicopter SMURD, însă pacientul a fost declarat decedat după câteva zeci de minute, timp în care medicii au încercat să-l resusciteze.

ADVERTISEMENT

”În ciuda eforturilor depuse de paramedici, starea de sănătate a cetățeanului turc a continuat să se înrăutățească, iar echipajul SMURD a solicitat intervenția unui elicopter de urgență. Elicopterul a aterizat în terminalul de marfă de pe sensul de ieșire din țară la ora 17.15 și a preluat pacientul, care se afla în stare de inconștiență.

Au încercat să-l resusciteze pe pacient prin manevre de masaj cardiac, însă acesta nu a răspuns la tentativele de resuscitare”, au transmis reprezentanții SMURD în acel moment. Șoferii de TIR sunt obișnuiți să stea ore bune la cozi kilometrice în vama Nădlac sau în alte puncte de trecere a frontierei din România, conform Portal SM.

ADVERTISEMENT

Într-o zi aglomerată, timpii de așteptare la vama Nădlac depășesc 15 ore, astfel că intrarea României în Schengen rămâne o problemă mai actuală ca niciodată. Cu toate acestea, după votul negativ dat de Austria, aderarea României la Schengen ar putea ajunge pe masa consiliului JAI doar în 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: