News

Un bărbat de 100 de ani dezvăluie secretul longevității sale. Ce face acesta de aproape patru decenii

Leslie ”Les” V. Savino, un bărbat care a împlinit 100 de ani în august, dezvăluie secretul longevității sale. Rutina respectată din 1983 până în prezent.
13.12.2022 | 21:57
Un barbat de 100 de ani dezvaluie secretul longevitatii sale Ce face acesta de aproape patru decenii
Un bărbat de 100 de ani dezvăluie secretul longevității sale. Sursa foto: today.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Puține persoane din lume se pot mândri că ating suta de ani. Și mai puține se pot lăuda că, la un secol de viață, se mențin într-o formă fizică de invidiat.

Un bărbat de 100 de ani dezvăluie secretul longevității sale

Pentru Leslie ”Les” V. Savino, un bătrânel din Hanovra, Pennsylvania, se poate spune fără probleme că ”vârsta este doar un număr”.

ADVERTISEMENT

Pe 27 august, americanul a împlinit frumoasa și extrem de înaintata vârstă de 100 de ani. Bărbatul dezvăluie, în presa de peste ocean, care este secretul longevității sale.

Ei bine, acesta spune că, din 1983 până în prezent, în aproape fiecare zi a săptămânii, merge la sală.

ADVERTISEMENT

La ora 7.30, bărbatul se prezintă la comunitatea de pensionari în care locuiește, Homewood Plum Creek, din Hanovra. Ia liftul până la centrul de fitness de la etajul II, apoi ajunge la același dulap pe care îl are din prima zi, în 1983, scrie EveningSun.

Petrece aici trei ore, până la 10.30. În zilele obișnuite de antrenament, acesta execută un total de 900 de repetări împărțite între 15 aparate. În zilele sale de aerobic, Les Savino merge 12 km pe bicicletă și 4 km pe banda de alergare.

ADVERTISEMENT

Personalul și membrii centrului de fitness din Hanovra îl cunosc foarte bine pe Savino. Acesta a lipsit doar șase luni ultimii aproape 40 de ani. S-a întâmplat asta după ce a suferit o accidentare la spate care a necesitat o intervenție chirurgicală majoră.

Les Savino: ”Mișcarea este mai bună decât medicina”

Bătrânelul din Pennsylvania este conștient că aceste antrenamente sunt sursa sa de sănătate.

”Știu că este necesar dacă vreau să mă bucur de viață. Majoritatea oamenilor la 100 de ani nu se mai bucură de viață. Zilele mele sunt la fel de normale ca atunci când aveam 30 de ani”, spune Savino, pentru Today.com.

ADVERTISEMENT

În ciuda vârstei sale înaintate, bărbatul spune că nu ia foarte multe medicamente. Îi sunt necesare doar pastilele pentru tensiune arterială.

”Mișcarea fizică este mult mai bună decât medicamentele. Mulți oameni trăiesc doar cu pastile, dar eu nu. Iau pastile pentru tensiune arterială ridicată și asta e tot ce am de făcut”, a mai declarat acesta.

Savino mai spune că nu mâncă prea mult carne. El preferă fructele de mare și legumele. De asemenea, îi mai place să consume ”frittata”, un preparat italian pe bază de ouă.

”Cei mai mulți oameni se îndoapă cu mâncare. Eu mănânc până când apetitul meu este satisfăcut și apoi mă opresc.

Nu caut nicio mâncare specială. Comand totul din meniu, ca toată lumea. Dar, din anumite motive, nu prea mă interesează fripturile și carnea”, a explicat el.

Savino a mai spus că bea două martini pe seară și că își satisface pofta de dulce cu deserturi precum fursecuri și budincă de ciocolată. Acesta admite că o cheie a vieții sale lungi este faptul că îi are alături pe cei dragi.

Bărbatul a fost căsătorit cu iubita lui din liceu, Barbara, timp de 70 de ani. Aceasta a murit în urmă cu 11 ani, la vârsta de 89 de ani. ”Am făcut un cuplu frumos”, spune el.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor