News

Un bărbat din Capitală a păcălit mai mulți oameni de afaceri și primari prin ”metoda jurnalistul”. Cum acționa

Un bărbat din Capitală a reușit să păcălească mai mulți oameni de afaceri și primari prin ”metoda jurnalistul”. Cum acționa suspectul.
01.03.2024 | 12:34
Un barbat din Capitala a pacalit mai multi oameni de afaceri si primari prin metoda jurnalistul Cum actiona
”Metoda jurnalistul” i-a adus arestul preventiv unui bărbat din Capitală. A păcălit mai mulți primari. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Capitală care se prezenta drept angajat la o instituție de presă centrală a reușit să păcălească mai mulți oameni de afaceri și primari prin ”metoda jurnalistul”.

”Metoda jurnalistul” i-a adus arestul preventiv unui bărbat din Capitală. A păcălit mai mulți primari

O strategie nouă de fraudare a unor cetățeni a fost pusă în aplicare, recent, de un bărbat din România. Un individ din Capitală s-a dat drept jurnalist pentru a înșela mai multe persoane din zona afacerilor și politicii.

ADVERTISEMENT

Acesta a păcălit mai mulți primari și oameni de afaceri cărora le-a spus că le va vinde la un preț redus bonuri de combustibil, fără să le dea vreun astfel de bon, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Într-o primă fază, suspectul a încercat să obțină beneficii financiare. El își șantaja victimele, pretinzând că deține informații compromițătoare despre viața lor privată. Victimele sale trebuiau să cumpere de la el, în schimbul tăcerii sale, aceste bonuri de combustibil ”la preț redus”.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor prezentate de Agerpres, suspectul în acest caz este Sorin Traian Badea. Vorbim de un recidivist. Acesta pretindea că este ziarist la un cotidian central din Bucureşti.

În urma mijloacelor de probă administrate, s-a reţinut că inculpatul, folosindu-se de numele false ‘Sorin Constantin’ şi ‘Sorin Rotaru’, dar şi de calitatea mincinoasă de jurnalist în cadrul Jurnalului Naţional, a indus în eroare mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Le promitea achiziţia la un preţ redus a unor bonuri de combustibil, determinându-le pe persoanele vătămate să achite sume de bani ce reprezintă contravaloarea a 21 de bonuri de carburant, fără să le remită un astfel de bon”, susţin procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Cum acționa falsul jurnalist

Surse judiciare citate de agenție spun cum acționa falsul jurnalist. Acesta lua legătura cu diverşi primari de comune, cărora le spunea că este jurnalist la un ziar central din Capitală. Îi amenința că publică articole compromițătoare despre oamenii din anturajul edilului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oameni de afaceri sau angajați din primării acceptau să cumpere bonuri de combustibil “la preţ redus” de la falsul jurnalist. Deocamdată, la dosar s-au constituit patru părți vătămate. Individul din București fost prins de poliţişti, imediat după o asemenea “tranzacţie”. Asupra sa a fost găsită suma de 1.850 lei.

ADVERTISEMENT