News

Tentativă de fraudă în numele ANAF. Fiscul avertizează în legătură cu o campanie de mesaje false

O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF pusă la cale de hackeri. Fiscul avertizează în legătură cu o campanie de mesaje false.
30.01.2024 | 16:23
Tentativa de frauda in numele ANAF Fiscul avertizeaza in legatura cu o campanie de mesaje false
ANAF avertizează asupra unei noi tentative de fraudă în numele instituției. Mesaje false trimise de infractori. Sursa foto: Hepta / anaf.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă în numele instituției. Fiscul avertizează în legătură cu o campanie de mesaje false.

ANAF avertizează asupra unei noi tentative de fraudă în numele instituției. Mesaje false trimise de infractori

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, ANAF anunță că infractorii din online au pus la cale o nouă nouă tentativă de fraudare a cetățenilor. Mai exact e vorba de o campanie de mesaje false.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt transmise în numele Fiscului. Contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează, avertizează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Fiscul atrage atenția asupra faptului că mesajele prin care hackerii încearcă să-i păcălească pe oameni sunt transmise de pe următoarea adresă de e-mail: anaf@m-finante.com. Fiscul spune clar că adresa este una falsă, care nu aparține instituției.

ADVERTISEMENT

”Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail. Atragem atenţia că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF!”, arată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Cei de la ANAF vin cu o serie de recomandări pentru utilizatori. Astfel, e important ca ei să nu deschidă aceste e-mailuri, să nu dea curs unor astfel de solicitări, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conținut şi să nu transmită date personale.

ANAF, explicații privind serviciile oferite prin sistemul e-Factura

În același comunicat, reprezentanții ANAF atrag atenția că serviciile oferite de sistemul e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

ADVERTISEMENT

”În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, se mai arată în comunicatul emis marți de Fisc.

ADVERTISEMENT
Tags: