News

Un bărbat din Iași a înscenat moartea părinților pentru banii de înmormântare. Ce pedeapsă a primit

Un ieșean a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutorul de înmormântare, însă a fost prins și pedepsit de justiția din România. Va fi nevoit să restituie banii.
20.07.2022 | 08:54
Un barbat din Iasi a inscenat moartea parintilor pentru banii de inmormantare Ce pedeapsa a primit
Un bărbat din Iași a înscenat moartea părinților. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cazul lui Răzvan Țigănașu a fost pedepsit aspru de judecătorii ieșeni, conform bzi.ro. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru delapidare și înșelăciune.

Un bărbat a înscenat moartea părinților, pentru bani

Mai mult, bărbatul a fost obligat să plătească despăgubiri de 5.600 de lei firmei unde lucra, această sumă fiind prejudiciul cauzat. Totodată, bărbatul va fi obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

Instanța îl obligă pe inculpatul Răzvan Ţigănaşu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani sau în cadrul Consiliului Local Botoşani. Admite acţiunea formulată de partea civilă SC Gazmir Iaşi SRL Miroslava. Îl obligă pe inculpat să îi achite părţii civile suma de 5.600 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat”, au transmis judecătorii.

Procesul bărbatului în vârstă de 34 de ani a început în 23 august 2021, iar acum bărbatul are dreptul să conteste decizia instanței, aceasta nefiind definitivă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Țigănașu era angajat al unei firme de gaze naturale din județ. În timp ce lucra pentru Gazmir SRL, bărbatul și-a informat angajatorul, de două ori, la intervale diferite de timp, că părinții săi ar fi decedat. Pentru acest lucru ar fi beneficiat de sume de bnai cu titlu de ajutor de înmormântare, potrivit sursei citate.

În realitate, părinții acestuia trăiau, însă angajatorul i-a plătit de două ori suma de 1.500 de lei, la distanță de câteva luni de zile. După ce a prins gustul banilor făcuți fraudulos, bărbatul a pus în aplicare un nou plan.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, Țigănașu a cerut de la casieria firmei suma de 2.600 de lei pentru a face unele plăți în numele firmei Gazmir SRL.

Pentru că nu a făcut niciodată aceste plăți, angajatorii au cerut clarificări și au descoperit că angajatul a păstrat banii. După mai multe investigații, angajatorul a aflat și că părinții acestuia trăiau.

ADVERTISEMENT

Tot în Iași, un jandarm este acuzat de delapidare, prejudiciul cauzat fiind de aproape 2.200 de lei. ”În cursul anului 2018, inculpatul și-a însușit pe nedrept, din gestiunea sa, și a folosit în interes propriu suma totală de 2.140 de lei, falsificând un înscris oficial, pe care inculpatul l-a folosit”, au precizat procurorii militari. Tot în Iași, un bărbat a furat 500.000 de lei de la un apropiat.

ADVERTISEMENT
Tags: