News

Un bărbat din Neamț a pus poliția pe drumuri, spunând că e fugărit de un urs. Ce au descoperit oamenii legii

Un bărbat din Neamț a pus poliția în alertă, spunând că este urmărit de un urs. Oamenii legii au pornit în căutarea lui, dar au descoperit altceva.
12.07.2023 | 12:23
Un barbat din Neamt a pus politia pe drumuri spunand ca e fugarit de un urs Ce au descoperit oamenii legii
Un bărbat din Neamț a pus poliția pe drumuri. Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Neamț a pus poliția pe drumuri, spunând că este fugărit de un urs. Caz hilar în județul Neamț, acolo unde oamenii legii au fost sesizați de către un cioban. Aflat într-o pădure, acesta a spus că ar avea nevoie de ajutor.

Un bărbat din Neamț a alertat poliția, spunând că îl fugărește un urs

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, de la o stână din comuna Crăcăoani a pus autoritățile pe jar, după ce a sunat la 112 și a spus că este urmărit de un urs. Mai mult, omul ar fi precizat că a fost atacat de animal, potrivit Tv Neamț.

ADVERTISEMENT

Povestea a continuat, ciobanul relatând că a reușit să scape de urs. El a precizat s-a rătăcit în pădure și crede că este urmărit de animal. În căutarea lui au pornit polițiștii din Neamț, sperând că vor reuși să îl găsească cât mai repede.

Între timp, bărbatul a revenit cu mai multe apeluri la 112. Oamenii legii au bănuit că ceva nu este în regulă după ce ciobanul a început să ofere date eronate cu privire la locul în care se află.

ADVERTISEMENT

Cum a fost găsit ciobanul

În cele din urmă, polițiștii au reușit să dea de urma celui în cauză. Aceștia au constatat că bărbatul era amețit de aburii alcoolului, iar ceea ce a relatat nu era adevărat, punând polițștii pe drumuri deși nu avea nevoie de ajutor.

”În jurul orei 12:40, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 43 de ani, din Bălțătești, cu privire la faptul că acesta ar fi plecat voluntar de la stâna unde lucra, de pe raza localității Crăcăoani. Speriat de prezența unui urs ar fi fugit și s-ar fi rătăcit în pădure.

ADVERTISEMENT

Ulterior bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locație. În urma activităților investigative desfășurate de polițiști, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situație de pericol”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

În urma faptei sale, bărbatul s-a ales cu amendă, deoarece a sunat fără motiv real la serviciul 112. Polițiștii amintesc că apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie făcută în cazuri de urgență.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a avut loc în weekend. Un turist a anunțat Serviciul Salvamont Borşa a fost anunţat, prin 112, că a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei şi şi-a fracturat piciorul. Însă echipele salvatorilor au constatat că bărbatul nu pățise nimic, dar era într-o stare avansată de ebrietate.

ADVERTISEMENT
Tags: