Life

Un cântăreț celebru în toată lumea, condamnat la 50 de ani de închisoare. A fost găsit vinovat de fapte extrem de grave

Un cântăreț celebru a fost condamnat la 50 de ani de închisoare. R. Kelly a fost găsit vinovat pentru fapte extrem de grave.
24.02.2023 | 08:36
Un cantaret celebru in toata lumea condamnat la 50 de ani de inchisoare A fost gasit vinovat de fapte extrem de grave
R. Kelly, condamnat la 50 de ani de închisoare. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

R. Kelly, cântăreț celebru în toată lumea, a fost condamnat la 50 de ani de închisoare. Solistul, cunoscut pentru 75 de milioane de discuri vândute de-a lungul timpului, a comis fapte extrem de grave.

R. Kelly, cântăreț celebru în toată lumea, condamnat la 50 de ani de închisoare. Ce infracțiuni a comis

Starul R&B R. Kelly a fost deja condamnat în iunie la 30 de ani de închisoare pentru agresiuni sexuale comise asupra femeilor, unele dintre ele fiind adolescente. Joi, artistul a primit încă o sentință.

ADVERTISEMENT

Mai exact, R. Kelly a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă, transmite CNN. Cântărețul a fost găsit vinovat în septembrie 2022, dar a fost achitat de alte acuzații de obstrucționare a justiției. De asemenea, o cerere pentru un nou proces a fost respinsă.

Robert Kelly, pe numele său real, este un prădător sexual în serie. De-a lungul anilor, cântărețul a vizat femeile tinere și “a avut mereu grijă să ascundă abuzurile pe care le comite asupra victimelor sale”, după cum au spus procurorii.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, chiar şi după verdictul juriului împotriva sa, Kelly refuză să-şi asume responsabilitatea pentru infracţiunile sale”, au mai transmis aceștia după ce solistul a fost condamnat la închisoare.

Apărarea a cerut ca cele două pedepse ale lui R. Kelly să fie ispășite în același timp și nu consecutiv, pentru ca artistul să-și poată sfârși viața în afara închisorii, având în vedere că deja are 56 de ani. “Sunt puţine şanse ca el să recidiveze la vârsta de 80 de ani. Majoritatea infracţiunilor sale au fost comise acum un sfert de secol”, au spus avocații săi.

ADVERTISEMENT

R. Kelly, condamnat și pentru abuz sexual

În vara anului trecut, artistul a fost condamnat la închisoare pentru abuz sexual. Pe 29 iunie 2022, judecătorul de district din SUA, Ann Donnelly, a anunțat sentința la tribunalul federal, după ce victimele lui R. Kelly au fost audiate.

Cântărețul de muzică R&B, cunoscut mai ales pentru hitul “I Believe I Can Fly”, a fost acuzat de mai multe abuzuri sexuale. La începutul lui 2019, mai multe femei au vorbit despre chinul la care au fost supuse de artist, în cadrul unui documentar numit “Victimele lui R. Kelly”.

ADVERTISEMENT

R. Kelly a fost dat în judecată pentru șantaj, exploatare sexuală de minori și corupție. Solistul a fost acuzat că s-a folosit de faima și averea sa pentru a atrage victime, cărora le-a promis că le va ajuta cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că au fost abuzate sexual de artist pe vremea când încă erau minore.

ADVERTISEMENT