Sport

Un club din NFL se vinde pentru o sumă colosală. Înțelegerea se ridică la peste 6 miliarde de dolari

Un club din NFL se vinde pentru o sumă colosală. Proprietarul echipei de fotbal american a ajuns la un acord în schimbul a peste 6 miliarde de dolari.
16.04.2023 | 10:27
Un club din NFL se vinde pentru o suma colosala Intelegerea se ridica la peste 6 miliarde de dolari
Un club de fotbal american se vinde pentru șase miliarde de dolari. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Dan Snyder, proprietarul celor de la Washington Commanders, o echipă de fotbal american din National Football League (NFL), a ajuns la un numitor comun pentru a vinde clubul. Înțelegerea se ridică la 6.05 miliarde de dolari, conform agențiilor internaționale de presă.

Un club de fotbal american din NFL se vinde cu 6 miliarde de dolari

Dan Snyder, patronul echipei Washington Commanders, este anchetat pentru încălcări ale conduitei la locul de muncă, dar și pentru o posibilă conduită financiară ilegală. Finanțator al echipei din Washington din 1999, Dan Snyder a ajuns la o înțelegere cu John Harris pentru a vinde clubul cu 6.05 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Dacă tranzacția se va materializa, prețul de 6.05 miliarde de dolari va depăși recordul stabilit anul trecut pentru o franciză când s-au plătit 4.65 miliarde de dolari pentru cumpărarea clubului Denver Broncos de către grupul Walton-Penner, potrivit Agerpres.

John Harris, cel care ar urma să cumpere clubul de fotbal american, este coproprietarul echipei de baschet Philadelphia 76ers din NBA, dar și cofinanțator al echipei de hochei New Jersey Devils (NHL). Acordul nu a fost finalizat și nu a ajuns la ligă, însă sunt șanse foarte mari ca mutarea să se oficializeze.

ADVERTISEMENT

Când se va vinde clubul de fotbal american din NFL

Orice tranzacție trebuie să fie aprobată de Comisia de finanţe a NFL şi de cel puţin 24 din cei 32 de proprietari din ligă. Aceștia urmează să se întâlnească la Minneapolis (Minnesota), luna viitoare. Washington Commanders nu a mai câștigat vreo partidă în play-off de 18 ani.

Pentru clubul din Washington, Dan Snyder a plătit 800 de milioane de dolari. Potrivit unui top prezentat de FANATIK la finalul anului trecut, fotbalul american domină lista cu cele mai bogate 20 de echipe din lume. Nu mai puțin de 11 echipe din NFL se află în acest top.

ADVERTISEMENT

Dallas Cowboys este cea mai valoroasă echipă din fotbalul american de la începutul anilor 2000. A devenit cel mai bogat club din lume în 2016, când a detronat-o pe Real Madrid. De atunci, gruparea texană nu a fost înlăturată de pe prima poziție.

Kansas City Chiefs – Philadelphia Eagles 38 – 35, în finala Super Bowl 2023

A fost spectacol total în Arizona la ultima finală Super Bowl. Kansas City Chiefs a trecut de Philadelphia Eagles, scor 38-35. Victoria a fost revendicată în ultimele secunde prin intermediul unei lovituri de picior. Patrick Mahomes, coordonatorul celor de la Chiefs, a fost desemnat MVP-ul partidei.

ADVERTISEMENT

Finala SuperBowl 2023 a avut loc la mijlocul lunii februarie, iar pentru prima oară în ultimii 20 de ani faimoasa companie de bere Budwaiswer nu a fost dispusă să plătească milioane de euro pentru 30 de secunde de publicitate. Serena Williams, Bradley Cooper, David Ortiz au fost printre personalitățile din materialele video afișate de americani.

ADVERTISEMENT
Tags: