Sport

Super Bowl 2023, Kansas City Chiefs – Philadelphia Eagles 38 – 35, meci de povestit nepoților

Super Bowl 2023, finala NFL, Kansas City Chiefs versus Philadelphia Eagles. Ce sume amețitoare se învârt în jurul show-ului
13.02.2023 | 06:18
Super Bowl 2023 Kansas City Chiefs  Philadelphia Eagles 38  35 meci de povestit nepotilor
Super Bowl 2023, spectacol american total. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-02-2023
04:10

Super Bowl 2023, Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles 38 - 35

Spectacol total în Arizona acolo unde Kansas City Chiefs a învins-o pe Philadelphia Eagles cu scorul de 38 – 35. Partida a fost decisă în ultimele secunde printr-o lovitură de picior, field goal, așa cum îi spun americanii.

Culmea, Eagles s-au aflat la conducerea partidei, dar echipa din Philadelphia nu a știut să gestioneze finalul, în ciuda unui joc spectaculos în ofensivă.

Patrick Mahomes a fost desemnat MVP-ul partidei, coordonatorul de joc al celor de la Chiefs fiind omul potrivit la momentul potrivit. 

Apărarea celor din Philadelphia a ezitat în anumite momente, faze în care a fost decisă partida. 

Interesant este că pentru prima oară față de ultimii 20 de ani, producătorul de bere Budwaiswer s-a retras din cursa milionaelor de euro plătite pentru 30 de secunde de publicitate. Au fost însă nume grele care au răspuns prezent chemării.

Serena Williams, Bradley Cooper, David Ortiz și multe alte vedete ale filmului și sportului american au apărut în promourile gândite special pentru acest eveniment. 

Nu puțini au fost cei care au strâmbat din nas după prestația Rihannei din pauza acestui SuperBowl. 

Super Bowl 2023 reprezintă un eveniment cu o audiență mondială. Finala NFL a rivalizat mereu cu ultimul act al Cupei Mondiale de fotbal sau cu finala Champions League. Tocmai de aceea, în jurul evenimentului sportiv se desfășoară o adevărată industrie menită să scoată bani și din piatră seacă.

Super Bowl 2023, cine joacă în finala NFL

Finala NFL se joacă anul acesta între două echipe pur ofensive. Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles propun un fotbal american plăcut ochiului, dar mai ales bazat pe multe puncte înscrise. Cei doi coordonatori de joc nu ezită să arunce mingea de fiecare dată când au ocazia și o vor face cu siguranță și în ultimul meci al sezonului.

ADVERTISEMENT

Patrick Mahomes este omul de care se leagă toate speranțele celor din Kansas. A arătat că poate merge până la capăt, că are tot ce îi trebuie pentru a ajunge un quarterback legendar și continuă să deseneze scheme incredibile. A terminat sezonul cu un record incredibil de 5608 yarzi câștigați atât prin pase, cât și prin curse pe pământ.

În play off, Chiefs au eliminat Jacksonville Jaguars și Cincinnati Bengals și și-au asigurat biletele pentru spectacolul din Glendale, Arizona, locul unde se desfășoară Super Bowl LVII

ADVERTISEMENT

Philadelphia Eagles a jucat „all in” pe mâna tânărului quarterback Jalen Hurts. Și n-a făcut-o deloc rău având în vedere cifrele sezonului. În al treilea an în NFL, Hurts a aruncat 22 de pase de touchdown și a plusat cu alte 13 intrări în end zone-ul adversarilor prin alergare.

New York Giants și San Francisco 49ers sunt formațiile pe care Philadelphia le-a trimis acasă în play off. Este a patra apariție a celor de la Eagles în marea finală, o singură dată reușind să devină campioni.

ADVERTISEMENT

Cât costă un bilet la Super Bowl 2023

Fanii care vor să vadă finala NFL de pe stadion trebuie să știe un singur lucru. Nu o pot face dacă fără o sumă frumoasă în conturi. Ar mai fi o variantă, dar nu o recomandăm, aceea a unui împrumut bancar special pentru meci. Despre cămătari nici nu poate fi vorba, stați liniștiți, vă spunem puțin mai joc cum puteți să vedeți meciul la televizor.

S-a ajuns aici și pentru că cel mai ieftin tichet care îți permite intrarea pe Cardinals’ State Farm Stadium costă câteva mii de dolari. Da, citiți cât se poate de bine.

ADVERTISEMENT

Ar fi nevoie și de un intermediar „serios” pentru că, în acest moment, bilete disponibile nu prea mai găsiți pe site-urile oficiale.

Care este cel mai scump bilet la Super Bowl LVII

Vă rugăm să vă așezați, e cel mai sigur. Înainte să vă răspundem la această întrebare ar fi bine să respectați sfaturile medicului. Un pahar de apă, o pastilă de durere de cap ar putea să vă ajute.
Interesant este că TicketSmarter e încă disponibil. De vină poate că este și prețul lui, adică 17.357 dolari. Biletul vă aduce la mijlocul terenului, secțiunea 238, rândul 9.

Cele mai ieftine bilete la Super Bowl 57

Cel mai ieftin bilet încă disponibil pentru marea finală NFL este 5.003 dolari. Veți fi însă poziționat destul de departe, undeva în rândul 22, bolul superior.

Cât au costat biletele la Super Bowl în 2022?

Rapoartele oficiale arată că cel mai mic preț pentru Super Bowl 2022 din Los Angeles a fost 5.823 de dolari.

Cât plătesc companiile pentru 30 de secunde de publicitate

În timp ce unii se pregătesc pentru Super Bowl 2023 şi tot ce au de oferit cele două formaţii ajunse în finală, alții sunt entuziasmați de tot ce se întâmplă între sferturi, adică în timpul pauzelor TV. Vorbim de băutură, mâncare și, cel mai important, reclamele.

Cu siguranță, calitatea promourilor pentru Super Bowl a fost îndelung dezbătută în ultimii ani. Mulţi au spus că aceasta a scăzut serios și că pe nimeni nu mai interesează cu adevărat mesajul transmis, ci doar să vândă. Orice, oricât, oriunde.

Budweiser, Pepsi și alți jucători importanți de pe piață au lansat deja teasere ale reclamelor pe care le vor difuza în timpul meciului. Pentru că aici s-a ajuns, la această nerăbdare.

Dacă ne raportăm la preț atunci lucrurile au luat-o cu siguranță razna. Astfel, pentru un promo de 30 de secunde, FOX, televiziunea care transmite meciul a perceput un tarif incredibil de aproape 7 milioane de dolari.

72,500 dolari au plătit companiile pentru același promo, dar difuzat în anul 1970. Și atunci era un record în materie.

Cine cântă la pauză

Rihanna este artistul care va cânta la jumătatea Super Bowlului. Aceasta nu a stat deloc pe gânduri și a lansat chiar și un trailer al spectacolului pe care îl pregătește.

Interpreta melodiei Rude Boy a strâns zeci de milioane de vizionări cu aceste câteva secunde, semn evident că show-ul său este unul așteptat.

Cine transmite Super Bowl 2023

Super Bowl 2023 va fi televizat de Fox în Statele Unite ale Americii. Este ultimul meci transmis în cadrul actualului contract de televiziune semnat de NFL. Meciul va fi disponibil și prin streaming pe aplicațiile oficiale, dar și în limba spaniolă pe Fox Deportes.

Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania și Austria plus alte țări vor vedea meciul în direct.

Mai mult decât atât, site-ul oficial NFL a lansat o ofertă de numai 1 dolar pentru toți ceilalți. Așadar, în schimbul a doar 4 lei vă puteți face cont și accesa streamul.

De ce nu se transmite Super Bowl la TV în România

Se întâmplă lucrul acesta din considerente financiare. Ora înaintată și costurile fac evenimentul nu tocmai atractiv pentru televiziunile de sport din țara noastră.

În plus, potrivit informațiilor FANATIK, prețul pentru un sezon NFL transmis în România se apropie de 200 de mii de euro, bani pe care nimeni nu s-a îngrămădit să-i plătească. Telekom Sport și Sport 1 au fost ultimele televiziuni care au difuzat meciul.

Cinci motive pentru care trebuie să vezi finala NFL

Am lăsat la final ceea ce e mai frumos. Vă oferim cinci motive pentru care trebuie să pierdeți noaptea de duminică spre luni, adică 12 spre 13 februarie, pentru a urmări Super Bowl 2023, de la ora 1:30.

  • Bere cu băieții. Sau un șpriț de vară în plină iarnă. Pentru că nicio nevastă, prietenă sau logodnică n-ar accepta să nu doarmă ca să se uite la un sport pe care oricum nu-l înțelege
  • Nu trebuie să explici ce înseamnă offside. Și nici de ce nu se spune opsaid. Vezi punctul 1
  • Oricum nu îți place ziua de luni la muncă, abia ai un motiv bun să moțăi la birou
  • O să vezi înaintea tuturor ce filme apar, ce mașini sunt în top, ce haine se poartă. Da, o să te uiți și la ceva reclame
  • Pentru că la un moment dat o să te întrebe cel mic ce este acela un touchdown. Și o să ai răspunsul. Este important să ai răspunsul.
ADVERTISEMENT
Tags: