Sport

Un club din SuperLiga se mută pe stadion fără VAR! Anunţ oficial

Un club de tradiție din SuperLiga a anunțat oficial că se mută pe un stadion fără VAR, din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului.
22.09.2023 | 18:13
Un club din SuperLiga se muta pe stadion fara VAR Anunt oficial
Un club din SuperLiga își va disputa meciurile de pe teren propriu pe un alt stadion. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

UTA Arad a anunțat pe site-ul oficial că se mută la Oradea, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, unde își va disputa meciurile considerate „acasă”. Lucrările pentru schimbarea gazonului de pe arena „Francisc von Neuman” vor începe din luna octombrie, astfel, arădenii sunt obligați să plece în exil pentru ultimele meciuri din 2023.

Un club din SuperLiga se mută pe stadion fără VAR! Anunţ oficial

Suprafața de joc de pe Stadionul „Francisc von Neuman” va fi înlocuită în această toamnă, astfel, UTA Arad a fost nevoită să găsească o variantă pentru meciurile de pe teren propriu. Conducerea arădenilor ar fi vrut ca schimbarea gazonului să se producă în primăvara anului viitor, însă concluzia a fost alta, iar UTA a fost nevoită să se orienteze rapid.

ADVERTISEMENT

Lucrările de schimbare a gazonului vor începe după meciul UTA Arad – FC Voluntari (30 septembrie). Ulterior, arădenii se vor muta pe stadionul „Iuliu Bodola”, care beneficiază nu de mult timp de nocturnă mobilă.

„Suporterii sunt o parte importantă, indinspensabilă a forței echipei noastre în toate competițiile, de aceea îi așteptăm să fie alături de noi și la Oradea, acolo unde AFC UTA Arad va susține meciurile din campionat și Cupa României, pe perioada de timp necesară lucrărilor de schimbare a gazonului, la Arena Francisc Neuman.

ADVERTISEMENT

UTA se mută de pe „Francisc von Neuman”: „Am ales Oradea pentru suporteri”

Pe stadionul din Oradea, nu s-a desfășurat de foarte mult timp un meci de liga 1, nu există dotările VAR și omologările necesare, dar beneficiem din toate punctele de vedere, de sprijinul total al Primăriei Oradea și al cluburilor CSM și FC Bihor, astfel încât la ora primului meci, toată logistica necesară să fie rezolvată.

Am ales Oradea pentru suporteri, care, având în vedere distanța acceptabilă, pot și vor fi cu siguranță, alături de echipă dar si pentru publicul din Bihor fiind buni cunoscatori ai fenomenului.

ADVERTISEMENT

După ultimul joc pe care îl vom găzdui pe teren propriu în acest an, în compania echipei FC Voluntari, vom reveni cu toate detaliile vizând accesul la meciurile disputate la Oradea, asigurând toți abonații că vom căuta soluții pentru ca disconfortul cauzat de această situație, să fie cel mai mic posibil”, se arată pe site-ul oficial al celor de la UTA Arad.

Mircea Rednic a simpatizat de la început varianta Oradea: „Un teren foarte bun”

Stadionul „Iuliu Bodola”, unde FC Bihor Oradea își dispută meciurile de pe teren propriu, are o capacitate de peste 11.000 de locuri. Orădenii au instalat recent nocturnă mobilă pentru meciurile din grupele Cupei României cu FCSB și Dinamo. UTA Arad a avut și varianta de a merge la Mediaș.

ADVERTISEMENT

„Soluția cea mai bună, în opinia mea, era să înceapă lucrările în primăvara 2024. A apărut alternativa, interesantă, la Oradea, cu un teren foarte bun, cu 10-11.000 de spectatori capacitate. Jucând în Cupa României, orădenii sunt obligați să-și pună nocturnă. 

E o soluție mult mai bună decât la Mediaș, unde am înțeles că terenul nu este OK, nu prea se ocupă de el. Vom încerca să găsim cea mai bună soluție”, a declarat Mircea Rednic.

Până la finalul anului, UTA Arad are programate pe teren propriu meciuri cu Rapid, Universitatea Craiova, Dinamo, Oțelul, Hermannstadt, FC Voluntari și Farul.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Un loc din România, destinația turistică a anului. Turiștii de aici se cred...
Un loc din România, destinația turistică a anului. Turiștii de aici se cred în Paradis
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată