Premier League

Un controversat prinț din Arabia Saudită cumpără Newcastle United. A fost acuzat în trecut că a ucis un jurnalist

Mohammed Bin Salman, noul patron al celor de la Newcastle United , a fost acuzat de uciderea unui jurnalist din Arabia Saudită.
15.04.2020 | 10:58
Un controversat print din Arabia Saudita cumpara Newcastle United A fost acuzat in trecut ca a ucis un jurnalist
ADVERTISEMENT

Newcastle United, formație din Premier League, va ajunge să fie deținută de Mohammed Bin Salman, unul dintre cei mai controversați prinți din Arabia Saudită, acuzat în trecut că a ucis un jurnalist.

Newcastle va fi cumpărată de un controversat prinț din Arabia Saudită

Newcastle intră într-o nouă eră, după ce patronul Mike Ashley, care a condus echipa timp de 13 ani a decis să vândă 80% din pachetul majoritar al echipei, în schimbul sumei de 300.000.000 de lire sterline, lui Mohammed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Mohammed Bin Salman a fost acuzat în trecut că a omorât un jurnalist, însă nu a primit nicio condamnare.

Adevăratul proprietar al lui Newcastle va fi trustul PIF. Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, în spatele căruia este nimeni altul decât prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman.

ADVERTISEMENT

La doar 34 de ani, el este vicepremier, ministrul apărării și președintele consiliilor economice, politice și de securitate, cu alte cuvinte el va fi următorul rege în Arabia Saudită.

Antrenorul lui Newcastle, luase măsuri de prevenție pentru coronavirus înainte de izbucnirea pandemiei

Steve Bruce, tehnicianul lui Newcastle, le-a interzis fotbaliștilor să-și mai strângă mâinile, de teama coronavirusului, chiar dacă făcea parte dintr-un ritual creat de ei. Măsura luată de antrenor a fost luată cu mult înainte ca fotbalul să fie „paralizat” de coronavirus:

ADVERTISEMENT

„Ritualul nostru era să ne strângem mâinile în fiecare zi, dar ne-am oprit să facem asta, după ce doctorul ne-a informat în legătură cu coronavirusul, de care trebuie să avem grijă.

Avem un medic excepțional aici și ne ține informați mereu. Suntem atenți la acest subiect și sperăm ca virusul să nu se propage în toată țara.

ADVERTISEMENT

Și în preajma Crăciunului a fost un virus, de care am avut grijă, iar acum trebuie să facem același lucru și să respectăm toate regulile de igienă”, a spus tehnicianul lui Newcastle.

ADVERTISEMENT