News

Un espressor pentru plită, retras de la comercializare de IKEA. ”Există riscul ca produsul să pocnească violent în timpul utilizării”

IKEA anunță că retrage de la comercializare un espressor pentru plită. Retailerul suedez spune că există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării.
08.06.2022 | 17:40
Un espressor pentru plita retras de la comercializare de IKEA Exista riscul ca produsul sa pocneasca violent in timpul utilizarii
IKEA retrage de pe piață un espressor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

IKEA a anunțat, miercuri, că retrage de pe piață un espressor destul de popular printre clienți. Cumpărătorii trebuie să returneze produsul și își vor primi banii înapoi.

IKEA retrage de pe piață un espressor: ”Există riscul de pocnire violentă în timpul utilizării”

Miercuri dimineață, într-un comunicat postat pe contul de Facebook, IKEA România informează că a a retras de pe piață un espressor de plită cu supapă.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată din cauza riscului de ”pocnire violentă a produsului în timpul utilizării”.

Espressorul pentru plită este unul produs de marca METALLISK. E vorba de modelul de 0,4 l cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204.

ADVERTISEMENT

”IKEA recheamă espressorul pentru plită METALLISK de 0,4 l cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204, întrucât există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării”, anunță compania.

Ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat

Retailerul suedez recomandă tuturor clienților să contacteze compania pentru a li se returna integral suma plătită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, IKEA le transmite celor care au cumpărat un espressor de acest tip să nu îl mai folosească și să contacteze retailerul.

”IKEA le recomandă tuturor clienților care au cumpărat un espressor pentru plită METALLISK de 0,4 l cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204 (aass), să nu îl mai folosească și să contacteze IKEA pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs”.

ADVERTISEMENT

Espressorul METALLISK, retras și în alte țări

Espressorul METALLISK, modelul de 0,4 l, cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, având marcaj de dată între 2040 și 2204, a fost retras și în alte state. Canada, Singapore și Scoția au anunțat decizii similare celei din România.

”Siguranța este o prioritate de top pentru IKEA. Toate produsele noastre sunt testate și respectă standardele și legislația în vigoare. În ciuda acestui fapt, din cauza riscului crescut de spargere a produsului în timpul utilizării, rechemăm aparatul de espresso METALLISK pentru plită de 0,4L cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil.

Riscul a crescut după schimbarea materialului și construcției supapei de siguranță, prin urmare doar produsele cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil (de culoare argintiu/gri) sunt incluse în rechemare. Nicio altă unitate nu este afectată de această retragere.

Nu este necesară dovada achiziției (chitanța) și nu există limită pentru momentul în care produsul poate fi returnat”, anunță IKEA Canada, conform Yahoo Finance.

ADVERTISEMENT