Sport

Un fost jucător al Stelei ar accepta să vină antrenor la FCSB: „Sincer să fiu, dacă mi-ar fi foame, da”. Video

Marin Barbu, fostul fotbalist al Steaua București, ar accepta să lucreze cu Gigi Becali la FCSB dacă ar avea nevoie de bani.
27.10.2022 | 09:53
Un fost jucator al Stelei ar accepta sa vina antrenor la FCSB Sincer sa fiu daca miar fi foame da Video
6 ani a jucat Marin Barbu la Steaua. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Magiun” Barbu ar fi dispus să vină antrenor la FCSB dintr-un motiv foarte simplu: banii lui Gigi Becali.

Marin Barbu, declarații savuroase cu privire la FCSB și Gigi Becali: „Dacă nu mi-ar fi foame, nu m-aș duce”

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, celebrul „Magiun” Marin Barbu a vorbit despre posibilitatea de a deveni antrenorul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Marin Barbu a jucat la juniorii Stelei timp de șase ani (1970-1976), iar fostul mijlocaș regretă soarta clubului la care a crescut: „Domne, dacă stai și te uiți, mie îmi pare rău de Steaua Armatei. Au lăsat-o de izbeliște și a băgat Gigi lovele în echipă. Eu nu vreau să supăr pe nimeni, dar a lui Gigi ar trebui să fie”, a spus „Magiun” sincer.

Cu toate acestea, e de părere că echipa lui Gigi Becali este moștenitoarea de drept a marii echipe a „militarilor”: „FCSB este Steaua! Cum a cumpărat-o nu mă interesează, dar a investit bani în acea echipă”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, crede că dacă Becali nu s-ar fi implicat, cel mai important club din România ar fi dispărut: „Dacă nu investea el bani, nu mai auzeam de Steaua de foarte mulți ani”.

În ce condiții ar accepta Marin Barbu să antreneze FCSB: „E foarte greu să accepți ‘Bagă-l p-ăla, scoate-l p-ăla!’”

Marin Barbu ar accepta să fie comandat de Gigi Becali doar în anumite condiții: „Sincer să fiu, dacă mi-ar fi foame, da. Dacă nu mi-ar fi foame, nu m-aș duce. E foarte greu să accepți ‘Bagă-l p-ăla, scoate-l p-ăla!”, strategia pe care o vrea patronul’”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul consideră însă că niciun patron nu este ușă de biserică: „Nu numai Gigi se bagă la echipă, dar la restul nu se face tam-tamul respectiv. Berlusconi se băga peste Ancelotti, dar nu știa nimeni ce făceau ei. Dacă Gigi n-ar mai comenta…

Până la urmă, dacă te duci la alimentară… ‘Eu sunt Marin Barbu care a jucat la Steaua, dați-mi și mie o pâine’. ‘Dă-mi lovelele’. ‘N-am’. ‘Circulă!’. Băi băiatule, banii se mai câștigă și cu umilință. Când duci lipsa banilor nu-i chiar așa de ușor”, a mai spus fostul antrenor al Forestei Fălticeni, Petrolul, Ceahlăul sau Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Marin Barbu șochează: „Mi-am luat cetățenia maghiară, eu și toată familia mea!”

Marin Barbu a rămas la Sfântu Gheorghe după ce și-a încheiat mandatul de antrenor principal: „Domnule, eu Îi mulțumesc lui Dumnezeu, încă mai lucrez. Sunt coordonator la Centrul de copii și juniori la Sfântu Gheorghe. Oamenii de acolo îmi poartă un mare respect și am o relație bună. Am făcut și stagiul militar aici”.

Căsătorit cu o unguroaică, „Magiun” aruncă bomba: „Da, păi, și eu sunt cetățean maghiar! Mi-am luat cetățenia, eu și toată familia mea”.

Antrenorul în vârstă de 64 de ani a și explicat de ce a recurs la acest gest surprinzător: „Mă sui în avion și mă duc în America fără viză, fără nimic. Dacă vreau, îmi pun la mașină numere de Ungaria și mă duc și-mi iau motorină ieftină. Am pașaport maghiar, mă duc în Schengen și nu mă controlează nimeni”. 


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,75  este cota pentru „X” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: