News

Un fost polițist s-a împușcat în cap. Bărbatul se află în stare gravă

Un bărbat de 63 de ani din București, fost polițist, s-a împușcat în cap în locuința sa din sectorul 1 al Capitalei, fiind dus în stare gravă la Spitalul Elias.
29.07.2023 | 20:29
Un fost politist sa impuscat in cap Barbatul se afla in stare grava
Un fost polițist s-a împușcat cu arma pe care o deținea/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un fost polițist, în vârstă de 63 de ani, a încercat să se sinucidă împușcându-se în cap, într-un imobil din sectorul 1. Moartea nu a survenit după împușcare, dar starea bărbatului este una foarte gravă, informează News.ro.

Surse apropiate anchetei din Poliția Capitalei au precizat că bărbatul deținea legal pistolul cu care s-a împușcat. Bărbatul era pensionat, iar o posibilă explicație pentru gestul său era o sănătate precară, din cauza unor afecțiuni oncologice.

ADVERTISEMENT

Incidentul face parte dintr-o serie mai lungă a sinuciderilor unor polițiști. În luna martie a acestui an, un ofițer al Serviciul de Informații și Protecție Internă Satu Mare s-a sinucis în propria maşină. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit de soţie pe o stradă din municipiu. Înainte de a recurge la gestul fatal, acesta ar fi sunat-o pe femeie pentru a-i spune că-şi va pune capăt zilelor.

Mașina condusă de poliţist a fost surprinsă de camerele de supraveghere intrând în parcarea de pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare. „Pe la ora 1 a venit mașina și după-aia, fără mișcare, camera a oprit, pe la ora 2, s-a mișcat din nou și a făcut filmare. Mașina a fost tot aici. Dimineața a venit soția lui și a văzut. După aia au început să se miște pe aici. Îmi pare atât de rău pentru ce s-a întâmplat”, a declarat un martor care a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Sinucideri în serie printre polițiști

În octombrie anul trecut doi polițiști, din orașe diferite, s-au sinucis în aceeași zi. O polițistă din Buzău s-a sinucis cu arma din dotare în propria locuință. Avea 36 de ani, era căsătorită și avea doi copii. Tragedia s-a întâmplat în timpul serviciului, astfel că pe lângă ancheta procurorilor va fi desfășurată și o anchetă internă a IPJ Buzău.

În aceeși zi, Ovidiu Onofrei (38 de ani), polițist din Dej, s-a împușcat în cap și a murit câteva zile mai târziu, la spital. Tragedia s-a întâmplat pe strada Nicolae Titulescu, în clădirea în care lucra.  Ofiţerul era de serviciu la poarta de acces a Poliţiei Dej.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi intrat în camera armelor, a luat un pistol și s-a împușcat în cap, sub privirile îngrozite ale unui coleg. Polițistul era căsătorit şi avea un copil minor. Înainte de a lucra la Poliția Dej, Onofrei a activat la mai multe secții rurale.

De asemenea, pe 19 ianuarie 2022, o poliţistă de 25 de ani s-a sinucis în baia gării din Strehaia, chiar la intrarea în tură. Totodată, chiar în ultima zi a anului 2021, o poliţistă din Braşov s-a sinucis prin împuşcare la numai 29 de ani.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, Inspectoratul General al Poliției Române transmitea că în ultimii ani s-au sinucis 40 de poliţişti. În majoritatea cazurilor a fost sinucidere prin împuşcare (25 din 40). Au mai fost raportate încă 12 cazuri de sinucidere prin spânzurare și trei prin alte metode.

ADVERTISEMENT
Tags: