News

Un italian s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc din Deva. Bărbatul a murit pe loc

Un italian s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc din Deva, impactul cu solul fiind violent. Salvatorii ajunși la fața locului au constatat decesul acestuia.
08.04.2023 | 12:19
Un italian sa aruncat de la etajul 7 al unui bloc din Deva Barbatul a murit pe loc
Un italian s-a aruncat de la etajul 7 în Deva. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un italian s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc din Deva. Bărbatul în vârstă de 37 de ani nu a avut nicio șansă, impactul cu solul fiind violent. În acest caz a fost întocmit, ca de obicei în astfel de situații, un dosar de cercetare penală sub asfectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Un italian s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc

Polițiștii au fost sesizați la ora 8:14 dimineața, după ce bărbatul s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc de pe strada Mihai Viteazul din Deva. ”Din primele cercetări preliminare, nu sunt suspiciuni de comiterea vreunei infracțiuni. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ Hunedoara, conform Pressalert.ro.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 72 de ani a comis gestul în jurul orei 12:00. ”În prealabil, femeia a amenințat că se sinucide, iar un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție Brăila a încercat să o convingă să renunțe la acest gest, însă fără succes.

La fața locului au sosit, pe lângă negociatorul IPJ, polițiști, sprijiniți de pompierii din cadrul I.S.U Brăila cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD”, transmitea ISU Brăila.

ADVERTISEMENT

Cu doar o lună în urmă, o altă femeie, de data aceasta din București, se arunca de la etajul 12. În acest caz femeia a lăsat un bilet de adio, în care își justifica gestul rudelor. Femeia în vârstă de 46 de ani a lăsat un bilet de adio în apartamentul în care locuia.

”La data 5 martie, în jurul orei 12.05, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 46 de ani, s-ar fi precipitat, de la un etaj superior al unui bloc în care locuia, din Sectorul 2”, anunța Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști și un echipaj medical, însă impactul cu solul de la o înălțime considerabilă i-a fost fatal femeii. ”În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, a a mai transmis sursa citată.

Conform unui psiholog renumit, citat de Covasnamedia.ro, ”sinuciderea este descrisă a fi un act cu intenție, voluntar-deliberat, legat de un motiv exogen, adică unul sau mai mulți factori externi (sociali sau psiho-sociali) şi de o motivaţie endogenă, adică factor intern (psihologic sau psihopatologic), deci de boală. Pentru fiecare individ în parte, factorii pot avea rezonanţă psihică și emoțională asupra personalităţii sale, declanşând pulsiuni, acte autoagresive prin schimbarea atitudinii morale faţă de sine şi faţă de lume și cu privire la viață şi având ca finalitate întreruperea cursului firesc al vieţii printr-un proces de traumatizare al propriului corp.

ADVERTISEMENT

În cazul suicidului, întreruperea cursului vieţii nu trebuie automat privită ca un caz psihiatric ori drept o expresie a unei boli sau tulburări psihice, neapărat. Ea nu este doar anularea instinctului de conservare, ci totodată, şi dorinţa simbolică de a ieşi, prin moarte, dintr-o existență sau suferință percepută drept o constrângere inacceptabilă, refuzată prin recurgerea la un gest suicidar”.

ADVERTISEMENT
Tags: