Sport

Un jucător a șocat la US Open: „Nu suport să-i pun pe toți acești jucători cu dizabilități să revină în carieră”

Alexander Bublik a fost eliminat în turul 1 la US Open de Dominic Thiem, însă kazahul a șocat mai mult la declarațiile de la finalul meciului.
29.08.2023 | 10:43
Un jucator a socat la US Open Nu suport sai pun pe toti acesti jucatori cu dizabilitati sa revina in cariera
Alexander Bublik era favoritul numărul 27 la US Open. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alexander Bublik, numărul 81 ATP, a creat un scandal uriaș la US Open, după declarațiile sale revoltătoare. Frustrat după eliminare, jucătorul a rostit niște cuvinte greu de imaginat pe un teren de tenis.

Alexander Bublik a revoltat o lume întreagă la US Open după meciul cu Dominic Thiem

Kazahul a cedat în trei seturi și mai puțin de două ore în turul întâi la US Open, în fața austriacului Dominic Thiem, scor 3-6, 2-6, 4-6. Deși pleca favorit, a terminat cu doar nouă game-uri câștigate, ceea ce a accentuat și mai mult furia sa.

ADVERTISEMENT

În finalul partidei, a făcut niște remarci cel puțin grosolane la adresa lui Thiem: „Nu suport să-i pun pe toți acești jucători cu dizabilități să revină în carieră”. 

Bublik a vrut să spună faptul că a cedat în acest sezon în fața mai multor jucători experimentați, însă care sunt departe de forma de altă dată. Pe lângă Thiem, este vorba de Gael Monfils și Stan Wawrinka.

ADVERTISEMENT

Alexander Bublik l-a șocat pe Dominic Thiem: „Sunteți siguri că ați tradus corect?”

Dominic Thiem nu a înțeles ce a strigat kazahul, care a vorbit în limba rusă și a fost surprins la conferința de presă: „Nu știu dacă traducerea este corectă, sunteți siguri că ați tradus corect? Chiar a spus asta? Wow, sunt cuvinte dure, ceva ce nu ar trebui să spui în general despre nimeni, doar din respect. 

Poate că nu a spus-o în acest fel… nu-mi explic de ce ar face una ca asta. Dar ce pot să spun despre asta? Nu am nimic de adăugat”, a mai spus austriacul.

ADVERTISEMENT

Până și Nick Kyrgios, australianul de origine greacă, a fost șocat de declarațiile lui Alexander Bublik: „Asta e oribil”. Deși Bublik e un jucător care merită urmărit, uneori are astfel de derapaje care fac mult rău tenisului.

Ce riscă tenismenul

Imaginile cu Bublik au devenit virale în spațiul online, unde mulți fani ai tenisului și-au exprimat indignarea în urma declarațiilor jucătorului din Kazahstan. Nu e exclus ca Alexander să fie amendat sau chiar suspendat.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem, fost campion la US Open în 2020 este însă de apreciat pentru modul elegant în care a refuzat să îi dea replica lui Bublik, însă ar putea să depună o plângere oficială împotriva fostului său adversar.

ADVERTISEMENT
Tags: