Sport

US Open 2023. Cu cine joacă Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig

Joi a avut loc tragerea la sorţi de la US Open. România are patru jucătoare pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig.
24.08.2023 | 21:00
US Open 2023 Cu cine joaca Sorana Cirstea Irina Begu Ana Bogdan si Patricia Tig
Sorana Cîrstea, în circuitul american din 2023. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

US Open 2023 se apropie de start. Luni, 28 august, va începe turneul de la Flushing Meadows. România va avea patru reprezentante, iar la acest turneu se împlinesc un an de zile de la ultimul meci disputat de Simona Halep, suspendată în continuare pentru dopaj.

Cu cine joacă Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig la US Open 2023

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig sunt cele patru românce de pe tabloul de la US Open. Vineri a avut loc tragerea la sorţi şi jucătoarele din ţara noastră şi-au aflat adversarele:

ADVERTISEMENT
  • Sorana Cîrstea (cap de serie nr. 30) – Kayla Day
  • Irina Begu – Tamara Korpatsch
  • Ana Bogdan – Sofia Kenin
  • Patricia Țig – Rebecca Marino

Sorana Cîrstea va juca împotriva americancei Kayla Day, în vârstă de 23 de ani. Este pe locul 91 WTA, iar sportiva din România pleacă din postura de favorită. Dar, Kayla Day joacă pe teren propriu şi poate fi o adversară periculoasă.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan o întâlneşte pe câştigătoarea de la Australian Open 2020!

Irina Begu o are ca adversară pe Tamara Korpatsch din Germania. Sportiva în vârstă de 28 de ani este pe locul 77 WTA, dar Begu este jucătoarea mai experimentată şi are prima şansă în această confruntare.

Ana Bogdan va avea o misiune dificilă împotriva Sofiei Kenin. Câştigătoare la Australian Open 2020 şi finalistă la Roland Garros în acelaşi an, Sofia Kenin este abia pe locul 93 WTA, dar este cu siguranţă un adversar foarte greu.

ADVERTISEMENT

Patricia Ţig va evolua împotriva Rebecăi Marino, o sportivă din Canada în vârstă de 32 de ani, aflată pe locul 101 WTA. A obţinut cea mai bună performanţă la US Open anul trecut, când a jucat în turul trei.

Iga Swiatek, deţinătoarea trofeului

În ceea ce priveşte favoritele la trofeu, vom avea nişte sferturi de finală foarte puternice dacă se vor respecta capii de serie: Swiatek – Gauff, Rybakina – Sakkari, Pegula – Garcia și Sabalenka – Jabeur.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre de la US Open este Iga Swiatek. Poloneza a învins-o în 2022 în ultimul act pe Ons Jabeur, în minimum de seturi, scor 6-2, 7-6. Este singurul trofeu de Grand Slam pe o suprafaţă dură pentru liderul mondial.

ADVERTISEMENT