Life

Un mare actor a decis să se retragă din teatru. De ce a luat această decizie, dar și ce i-a învățat pe Amza Pellea și pe Marin Moraru

Un mare actor a decis să se retragă din teatru! Cunoscut pentru contribuțiile sale în teatru, televiziune și film, acesta a decis să pună punct carierei.
25.06.2023 | 22:21
Un mare actor a decis sa se retraga din teatru De ce a luat aceasta decizie dar si ce ia invatat pe Amza Pellea si pe Marin Moraru
Un actor celebru și-a anunțat retragerea
ADVERTISEMENT

Un mare actor a decis să se retragă din teatru după 60 de ani de activitate. La vârsta de 80 de ani, îndrăgitul actor Costel Constantin a luat hotărârea să pună stop carierei. Au fost emoții multe pe scena Teatrului Național. Aici a avut loc ultima reprezentație a spectacolului „Omul care a văzut moartea”, cu actorul Costel Constantin. Maestrul s-a retras din activitate după șase decenii dedicate scenei.

Marele actor a decis să se retragă din teatru după șase decenii de activitate

Anunțul retragerii a fost făcut public de mai tânărul său coleg, Lari Giorgescu. „Acum 10 ani, în luna iunie, aveam premieră, la Teatrul Naţional “I. L. Caragiale Bucureşti, cu spectacolul Omul care a văzut moartea.Atunci nu îmi puteam imagina că va ajunge la 225 de reprezentații. Iar faptul că în tot acest timp distribuția a rămas neschimbată, a reușit să transforme membrii spectacolului într-o adevărată familie. Aseară am avut ultima reprezentație.

ADVERTISEMENT

Motivele țin de etică profesională a unui artist. Se pare că actorul Costel Constantin și-a propus să se retragă la minunată vârstă de 80 de ani și la nu mai puțin de 60 de ani de teatru. Vă mulțumesc, domnule Costel, pentru ceea ce am trăit alături de dvs. pe scenă!”, a transmis Lari Giorgescu pe pagina sa.

A fost prieten cu Mircea Albulescu, Marin Moraru și Amza Pellea pe care i-a învățat să pescuiască

Costel Constantin este o fire prietenoasă și deseori era văzut alături de colegii săi de teatru. Actorul a povestit un moment de colecție alături de Amza Pellea, Marin Moraru și Mircea Albulescu.

ADVERTISEMENT

“Eram o echipă formidabilă de prieteni cu care mergeam tot timpul la pescuit. Mergeam dis-de-dimineaţă, înainte de repetiţiile la teatru. Eu eram cel care pregătea momeala, apoi ne urcam în maşină şi plecam la baltă. Echipa era formată din Mircea Albulescu, Marin Moraru şi Amza Pellea. Eu îi dădeam ponturile lui Amza. Am prins un portbagaj întreg de peşte”, a spus actorul pentru adevărul.ro

Cum a început cariera celebrul actor Costel Constantin

Actorul s-a născut la Galați, pe 20 octombrie 1942, fiind absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat că actor la Teatrul Național din Iași, unde a activat în perioada 1965-1969, cu rolul Călugărul tânăr, “Beckett” de Jean Anouilh.

ADVERTISEMENT

A plecat la București și a intrat din prima încercare la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. A absolvit în anul 1964. I-a marcat evoluția mentorul său din perioada studenției, marele actor Ion Finteșteanu.

A jucat în zeci de piese, printre care se numără „Săptămâna patimilor” de Paul Anghel, „Regele Lear” de William Shakespeare, „Năpasta”, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lăpușneanu” de Virgil Stoenescu, „Ultimul set” de Marica Beligan, „Moștenirea” de Titus Popovici, „Sinucigasul” de Nikolai Erdman și multe alte distribuții.

ADVERTISEMENT