News

Un microbuz cu copii și o mașină, implicate într-un grav accident la Deveselu. Planul Roșu activat

Un microbuz cu 18 copii la bord și o mașină au fost implicate, luni, într-un grav accident la Deveselu. Planul Roșu a fost activat.
02.10.2023 | 14:14
Un microbuz cu copii si o masina implicate intrun grav accident la Deveselu Planul Rosu activat
Accident grav în Deveselu, cu 18 copii și 3 adulți implicați. Plan Roșu activat. Sursa foto: știrideolt.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accident rutier grav produs în localitatea Deveselu, județul Olt. Un microbuz în care se aflau mai mulți copii şi o maşină au intrat în coliziune. Autoritățile au activat Planul Roșu.

Accident grav în Deveselu, cu 18 copii și 3 adulți implicați. Plan Roșu activat

Din primele informații oferite de ISU Olt, accidentul rutier în care au fost implicate un microbuz (2 adulți și 18 minori) și un autoturism (în care se afla o femeie-șofer) a avut loc în localitatea Deveselu.

ADVERTISEMENT

Dat fiind numărul mare al persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost deplasate o autospecială de stingere, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și trei echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

ADVERTISEMENT

Poliția Română a anunțat că sunt 6 persoane rănite: 5 copii și un adult. ”În urma impactului au rezultat 6 victime, 5 minori din microbuz și un adult. Din primele verificări, acestea au suferit leziuni ușoare, însă vor fi transportate la spital, pentru efectuarea tuturor investigațiilor medicale. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers”.

Victimele au ajuns la Spitalul din Caracal. ”Până în acest moment au fost transportate la CPU Caracal șase victime (un adult și 5 minori ). Toate victimele sunt conștiente, fără traumatisme care să le pună viața în pericol”, anunță ISU Olt.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Sibiu. A intervenit elicopterul SMURD

Tot luni, două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs la ieșirea din localitatea Laslea spre Sighișoara, județul Sibiu. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD pentru ca o tânără de 23 de ani aflată la volanul uneia dintre mașinile implicate să ajungă la spital.

Din primele cercetări reiese că, în timp ce se afla în drum spre Dumbrăveni, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Harghita, a ajuns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus de către o femeie în vârstă de 23 de ani, din Mureș.

ADVERTISEMENT

Conform ISU, dintre cele două victime, una era încarcerată, conștientă. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru a scoate persoana încarcerată, femeia de 23 de ani. Aceasta a fost preluată de elicopterul SMURD, conștientă. A ajuns la UPU Tg. Mureș întrucât prezenta multiple traumatisme.

ADVERTISEMENT