News

Un motociclist drogat a omorât un bărbat într-un grav accident rutier! Tragedia s-a produs în Galați

Un motociclist drogat, aflat sub influența opiaceelor, a omorât, într-un grav accident rutier, un alt bărbat în județul Galați.
09.10.2022 | 11:29
Un motociclist drogat a omorat un barbat intrun grav accident rutier Tragedia sa produs in Galati
Un motociclist drogat a omorât un bărbat într-un grav accident rutier / Foto; Damboviteanul

Un grav accident rutier a avut loc în seara zilei de 8 octombrie 2022, pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti din județul Galați. Un motociclist care, în prealabil consumase droguri, a lovit un bărbat care conducea un moped.

Motociclist drogat, accident cu un moped! Un bărbat a murit

Conform Digi24, un motociclist a lovit mortal, în seara zilei de sâmbătă, 8 octombrie, un bărbat care conducea un moped pe DE 581, în județul Galați, lângă comuna Cosmeşti. Accidentul a fost produs din cauza neacordării de prioritate.

Conform sursei citate, la 112 a fost reclamat accidentul după ce conducătorul mopedului, un bărbat de 65 de ani, nu i-a acordat prioritate motociclistului în momentul în care a pornit de pe acostamentul drumului. Din păcate, impactul a fost atât de puternic încât cel care conducea mopedul a murit pe loc.

Motociclistul, un bărbat de 36 de ani din Tecuci, a avut, la rândul lui, nevoie de îngrijiri medicale fiind dus, de urgență, la spital. Polițiștii au decis însă să îl testeze și cu aparatul Drugtest, iar atunci a ieșit la iveală că acesta a consumat droguri.

Astfel, informează sursa citată, el a fost găsit pozitiv la opiacee. Din acest motiv, motociclistului i-a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Drogurile, un adevărat flagel în România

Așa cum FANATIK a relevat într-o amplă analiză, fenomenul drogurilor este în continuă creștere în România. Mai mult, conform statisticilor, consumul de substanțe psihoactive a crescut îngrijorător în ultimii 20 de ani, statisticile demonstrând că, deja, este generalizat în rândul tinerilor.

Conform statisticilor prezentate de autoritățile din România, traficul și consumul de droguri au crescut constant în România, în ultimii aproape 20 de ani, în ciuda faptului că au fost făcute capturi din ce în ce mai mari de stupefiante.

De altfel, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți conducători auto au fost surprinși în timp ce erau la volan sub influența drogurilor, depășind numeric, la un moment dat, și pe cei care se aflau sub influența alcoolului.

Trebuie precizat că, acum, în România, consumul de droguri, în sine, nu este pedepsit, dar deținerea de substanțe psihoactive este incriminată penal, motiv pentru care procurorii au trimis, în acest an, până acum, zeci de persoană în judecată pentru că aveau asupra lor stupefiante. În același timp, la noi în țară, marii traficanți de droguri au fost, arareori, prezentați ca și capturați.