News

Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari. Bătrânii au fost ascunși de administratori

Procurorii DNA au desfășurat percheziții la un alt centru pentru bătrâni din Voluntari. Administratorii au fost reținuți.
27.10.2023 | 10:45
Un nou azil al groazei descoperit in Voluntari Batranii au fost ascunsi de administratori
Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari. Foto descriptiv: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari. Ororile găsite de oamenii legii în centrele pentru vârstnici par să nu se mai termine. Deși au trecut aproape patru luni de la primele cazuri, continuă să apară astfel de noi situații.

Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari

Vineri, 27 octombrie, procurorii DNA au desfășurat percheziții la un alt centru rezidențial destinat bătrânilor, din Voluntari. Potrivit oamenilor legii, la verificările din vară, administratorii centrului ar fi prezentat documente false.

ADVERTISEMENT

În acestea era specificat faptul că ar fi avut numărul de angajați necesar pentru acordarea îngrjirilor pentru bătrâni. De fapt, situația era cu totul diferită, iar serviciile medicale erau aproape inexistente.

„În perioada 29 – 31 august 2023, cei doi inculpați ar fi prezentat mai multe documente false (extras Revisal, Contract de catering, Contract privind prestarea de servicii medicale etc.) inspectorilor sociali desemnați să efectueze un control la un centru rezidențial pentru persoane vârstnice deținut de societatea administrată de cele două persoane, pentru a atesta îndeplinirea criteriilor și a standardelor minime care au stat la baza obținerii licenței de funcționare a centrului respectiv”, informează DNA.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mâncarea acordată beneficiarilor nu era suficientă sau era necorespunzătoare. „Ar fi fost achiziționată gata preparată din magazin (mici cu cartofi prăjiți, pui cu cartofi prăjiți etc.).

Sau ar fi fost „încropită” de angajații centrului din ce aveau la dispoziție, iar tratamentul medical, ce nu se administra cu regularitate, ar fi fost administrat beneficiarilor de persoane care nu ar fi avut pregătire medicală”, au transmis procurorii.

ADVERTISEMENT

Administratorii au ascuns bătrânii în hoteluri și în parcări

Mai mult, cercetările au arătat faptul că înaintea controalelor, unii dintre bătrâni ar fi fost scoși din azil. Administratorii i-au ascuns într-un hotel, pentru o noapte, iar apoi i-au plimbat cu mașinile sau i-au ținut în parcările hipermarketurilor, până când inspectorii au plecat din centru.

„După ce, la data de 11 octombrie 2023, inspectorii sociali ar fi suspendat activitatea centrului ca urmare a deficiențelor constatate, inculpații ar fi mutat beneficiarii într-o altă locație în care și-ar fi continuat activitatea deși pentru acest serviciu nu ar fi existat licență, raportând autorităților că beneficiarii ar fi fost preluați de familii”, mai spun procurorii.

ADVERTISEMENT

Cei doi administratori au fost reținuți pentru 24 de ore pentru „participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. Ei vor fi prezentați instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când nu îl vede nimeni
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori