Life

Un nou drum modern prin munți pe care turiștii români îl vor adora. S-au alocat deja 20 de milioane de lei pentru această investiție spectaculoasă

Un nou drum modern pe care turiștii români îl vor adora trece prin munți. De asemenea, îi va ajuta pe mulți să evite aglomerația.
23.06.2023 | 06:59
Un nou drum modern prin munti pe care turistii romani il vor adora Sau alocat deja 20 de milioane de lei pentru aceasta investitie spectaculoasa
Un nou drum modern prin munți pe care turiștii români îl vor adora. Sursă foto: Observator, trecător.ro / colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou drum modern va fi construit în România. S-au tocat deja 20 de milioane de lei pentru această investiție. Și cel mai probabil, turiștii care ajung la noi în țară, dar și românii, vor fi extrem de fericiți.

Un nou drum modern prin munți pe care turiștii români îl vor adora

Este bine cunoscut faptul că Defileul Jiului poate fi destul de aglomerat. Iată însă că autoritățile vor să rezolve această problemă. Un nou drum modern urmează să fie construit, iar proiectul este deja în desfășurare.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care vor să se bucure de o rută spectaculoasă, trebuie să știe că un drum în munte este în construcție deja. Acesta se află la limita județelor Hunedoara și Gorj, însă momentan este inaccesibil.

Care este acest drum modern și pe ce distanță se întinde? Tronsonul are 37 de kilometri și practic unește județele Gorj și Hunedoara. Drumul trece prin munte, ceea ce îl face cu adevărat spectaculos.

ADVERTISEMENT

Iar turiștii vor fi cei mai încântați. Atunci când va fi gata, drumul va fi unul extrem de plăcut, cu peisaje pe măsură. Acesta pornește de la localitatea Runcu și se întinde până în Valea de Pești din Hunedoara, adică până la Uricani.

Astfel, oricine vrea să viziteze Cheile Sohodolului va putea să o facă. Mai mult de atât, va putea ajunge chiar mai departe, până la Hunedoara. Ce parte din acest drum modern a fost finalizată și cât timp mai durează?

ADVERTISEMENT

În ce stadiu sunt lucrările

Lucrările continuă chiar și acum, dar asfaltată este doar o parte din Cheile Sohodolului. De asemenea, aceasta nu este încă modernizată. Tocmai din acest motiv, multe persoane evită să ajungă aici.

Momentan, drumul este unul forestier și doar cei care au mașini de teren au curajul să treacă pentru a se bucura de priveliște. Ce poți vedea? De la munte, până la numeroase ape și de asemenea, vei fi încântat de aerul curat.

ADVERTISEMENT

Pentru ca întreg proiectul să fie finalizat, Consiliul Judeţean Gorj a alocat deja primele fonduri. Este vorba de nu mai puțin de 20 de milioane de lei pentru lucrări, dar și pentru utilajele care sunt deja pe şantier.

În momentul în care va fi finalizat, drumul va fi o alternativă pentru cei care obișnuiesc să meargă pe Defileul Jiului. Nu doar că se va evita aglomerația, dar traseul este unul mai încântător și totodată și mai scurt.

ADVERTISEMENT