News

Un nou fenomen în România. Schema prin care poți face bani frumoşi de pe urma casei tale. Ai nevoie de un singur act

Proprietarii de locuințe preferă un nou tip de închiriere prin care scot bani frumoși. E nevoie doar de un singur document
15.07.2023 | 12:21
Un nou fenomen in Romania Schema prin care poti face bani frumosi de pe urma casei tale Ai nevoie de un singur act
Închirierea în regim hotelier este mult mi profitabilă Sursa foto: avail.co
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți români aleg să-și închirieze proprietățile în regim hotelier. Câștigurile sunt mai mari decât în cazul unei chirii obișnuite și au nevoie doar de o hârtie de la Ministerul Turismului.

Schema prin care poți face bani frumoşi de pe urma casei tale

Prin acest tip de închiriere ies în câștig atât proprietarii, cât și turiștii, care plătesc tarife mai mici decât la hotel. Pentru a putea desfășura o astfel de activitate, proprietarii sunt obligați să obțină un certificat de clasificare de la Ministerul Turismului.

ADVERTISEMENT

În acest scop, pe lângă cererile și fișele standardizate care se găsesc pe site-ul ministerului, ei trebuie să prezinte și actele de proprietate ale imobilului. De asemenea, proprietarii au nevoie inclusiv de acordul vecinilor pentru închiriere. Potrivit Ministerului Economiei și Turismului, la nivel național în acest an au fost eliberate peste 2.000 de certificate de clasificare pentru locuințe și hoteluri.

”Trebuie ca fiecare proprietar să ia în calcul riscurile pe care le are atunci când când închiriază în regim hotelier, numărul oamenilor care se perindă în apartamente este mult mai mare, iar probabilitatea de a recupera eventualele daune este mult mai mică decât dacă ai un chiriaș pe termen lung”, a declarat Christian Tudorache, CEO și cofondatorul unei agenții imobiliare pentru stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Creșterea cererii pentru acest tip de servicii a fost resimțită inclusiv de firmele de curățenie. ”Este clar că există o cerere mai mare în privința asta pe diferite zone ia amploare din ce în ce mai mult pe cererea asta de curățenie pe regim hotelier și de aici ne dăm seama că funcționează tipul ăsta de business”, explică Loredana Moraru, director de vânzări la o astfel de firmă.

Veniturile trebuie declarate la ANAF

Sunt zeci de anunțuri cu locuințe închiriate în regim hotelier postate zilnic pe platformele de profil. Unele nu sunt însă închiriate legal. Cu toate acestea, proprietarii fac bani frumoși.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în București, un apartament cu două camere se închiriază în medie cu 470 de euro pe lună. Însă, în regim hotelier, proprietarul poată să câștige lunar chiar și 1.500 de euro.

Începând de la 1 ianuarie 2023, toți contribuabilii care obțin venituri din închirierea imobilelor și a camerelor care sunt proprietate personală în scop turistic trebuie să le declare la ANAF și să plătească impozit și contribuții sociale.

ADVERTISEMENT

Potrivit OPANAF Nr. 2902/2016, pentru persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârșitul anului fiscal aceste venituri sunt calificate în categoria venituri din activități independente și sunt supuse regulilor de stabilire a venitului net pentru aceasta categorie, scrie contabilul.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux