În ultima vreme, asistăm la din ce în ce mai multe rezultate ale progresului tehnologiei. Ceea ce cândva părea un scenariu de film, acum, devine realitate. Doavada clară sunt unele alimente care au început să fie create în laborator. De exemplu, orezul de vită.
Un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată a ajuns să fie preocuparea multor oameni. De acum încolo, să mâncăm sănătos va fi mult mai ușor, căci oamenii de știință din Coreea de Sud au reușit să facă imposibilul să devină realitate.
Cercetătorii sud-coreeni au intrat în laborator, iar rezultatul muncii lor se numește orez de vită. Deși, pentru unii poate suna ciudat, oamenii de știință au încredere în succesul acestui aliment. În plus, este și o variantă mult mai prietenoasă cu mediul.
Orezul este unul dintre alimentele de bază folosit de întreaga lume. Tocmai de aceea, cercetătorii sud-coreeni speră că și rezultatul muncii lor în laborator să se bucure de același succes în rândul populației.
Orezul de vită nu a fost deloc ușor de obținut. Înainte de a intra în laborator, oamenii de știință au făcut multe documentări. Apoi, au ajuns la concluzia că pot obține acest rezultat folosindu-se de tehnici inovative.
Mai exact, cercetătorii au fost nevoiți să crească de la zero un orez în laborator, însă, nu orice fel de orez. Acesta a fost un orez cu mușchi de vită și grăsime animală.
Pentru început, orezul clasic a fost acoperit cu gelatină de pește. Această gelatină a permis cărnii să se prindă mult mai bine de boabele de orez.
După acest pas, a urmat introducerea de grăsimi direct în boabele de orez. Apoi, totul a fost lăsat într-un recipient de plastic special care permite cultivarea microorganismelor.
Întregul proces de creare al orezul de vită a durat între 9 și 11 zile. Rezultatul s-a ridicat la nivelul așteptărilor oamenilor de știință. Ba mai mult, aceștia spun că au gust de sushi.
Fiind o combinație inedită, nici culoarea lui nu avea cum să fie una banală. Orezul creat de sud-coreeni este roz, iar asta i-ar putea face pe consumatori să fie un pic sceptici.
Oamenii de știință cred în acest tip de orez și nu doar pentru că este creat de ei. Orezul de vită reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă pentru organism. În plus, are și conținutul de proteine necesar pe care organismul îl poate asimila mult mai repede.