Life

Cele trei alimente care îți prelungesc viața cu 10 ani. Ce este dieta asociată longevității

Care sunt cele trei alimente pe care să le incluzi în dieta ta. Experții au descoperit care este dieta longevității și vârsta optimă la care să o începi.
28.11.2023 | 00:07
Cele trei alimente care iti prelungesc viata cu 10 ani Ce este dieta asociata longevitatii
Cele trei alimente care îți vor prelungi viața. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Experții au ajuns la concluzia că adoptarea unei diete sănătoase la vârsta mijlocie ar putea prelungi viața unei persoane cu până la 10 ani. Un studiu a demonstrat care sunt cele trei alimente pe care trebuie să le consumi.

Cele trei alimente care îți prelungesc viața cu până la 10 ani

Un studiu publicat în revista Nature Food a demonstrat că adoptarea unei diete sănătoase la vârsta mijlocie ar putea prelungi viața unei persoane. Acesta s-a bazat pe un model folosit pentru a estima modul în care schimbarea stilului de viață afectează pe cineva.

ADVERTISEMENT

Au fost folosite date despre 467.354 de participanți din UK Biobank, bază de date biomedicală la scară largă și o resursă de cercetare care conține informații genetice și de sănătate despre 500.000 de participanți din Marea Britanie.

Rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. S-a ajuns la concluzia că bărbații ajunși la 40 de ani care adoptă dieta longevității pot trăi cu 10 ani și 4 luni mai mult, iar femeile cu 10 ani și 8 luni.

ADVERTISEMENT

„Cu cât se fac mai repede aceste schimbări în alimentație, cu atât mai mult crește și speranța de viață. Dacă modificările sunt făcute la 70 de ani, speranța de viață crește cu aproximativ jumătate din cea obținută de adulții de 40 de ani”, au scris autorii cercetării, conform Insider.

Ce alimente trebuie incluse în alimentație

Cercetătorii de la Universitatea din Bergen, Norvegia, și de la Universitatea din Glasgow, Scoția au descoperit care sunt acele alimente care ar putea crește durata de viață a unui om cu până la 10 ani.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre cereale integrale, nuci și fructe. În schimb, produsele despre care s-a descoperit că sunt cele mai dăunătoare pentru sănătate sunt băuturile îndulcite cu zahăr și carnea procesată.

Dieta asociată longevității presupune un aport ridicat de lapte și produse lactate, legume, nuci și leguminoase, precum și un consum moderat cereale integrale, fructe, pește și carne albă, conform cercetătorilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, se recomandă un aport scăzut de ouă, carne roșie și băuturi care conțin zahăr și cereale rafinate. De altfel, aceste alimente se găsesc și în dieta mediraneeană, considerată una dintre cele mai sănătoase moduri de a mânca.

Cei care au făcut studiul au explicat că există o legătură, dar nu o cauzalitate între un stil de viață mai sănătos și o viață lungă. Totuși, ei și-au ajustat modelul încercând să prevină factori precum fumatul și statutul socio-economic să influențeze rezultatele.

În plus, nu au luat în calcul nici posibilitatea ca dietele să fluctueze în timp. Cu toate că nu a fost implicat în cercetare, profesul a făcut câteva declarații despre dieta longevității, menționând că este dificil ca cineva să o adopte.

„Descoperirile sunt în concordanță cu dovezile cunoscute despre tipurile de diete care duc la o viață mai lungă și mai sănătoasă la indivizi. Deși este posibil din punct de vedere tehnic ca o persoană de 40 de ani să treacă de la decenii de alimentație nesănătoasă la decenii de alimentație sănătoasă și echilibrată, acest lucru poate fi greu de realizat. Această lucrare oferă dovezi suplimentare privind importanța unei alimentații sănătoase și echilibrate în fiecare etapă a vieții”, a declarat specialistul.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
Andreea Bălan și Victor Cornea
Andreea Bălan și Victor Cornea "s-au despărțit" în aeroport! Ce mesaj a primit artista pe un bilet
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Petre Roman, la căpătâiul Mioarei Roman. Cum și-a luat adio
Petre Roman, la căpătâiul Mioarei Roman. Cum și-a luat adio
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!