Life

Planta care este o adevărată mină de aur pentru sănătate. Este supranumită și “cheia sănătăţii creierului”, dar mulți români evită s-o mănânce

Această plantă este o adevărată mină de aur pentru sănătate. Este supranumită și "cheia sănătăţii creierului", dar mulți români evită s-o mănânce.
06.01.2024 | 18:00
Planta care este o adevarata mina de aur pentru sanatate Este supranumita si cheia sanatatii creierului dar multi romani evita so manance
Planta care este o adevărată mină de aur pentru sănătate. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Această plantă este o adevărată mină de aur pentru sănătate. I se mai spune și “cheia sănătăţii creierului”, dar în ciuda beneficiilor pe care le are, mulți români aleg să nu o mănânce.

Planta care este o adevărată mină de aur pentru sănătate

Există o mulțime de plante care au numeroase beneficii pentru sănătate. Nu mulți români știu însă de ele. Cu atât mai mult, puțini știu cum le pot consuma astfel încât să se simtă mai bine.

ADVERTISEMENT

Această plantă despre care o să vorbim este o adevărată mină de aur pentru sănătate. I se mai spune ”cheia sănătății creierului”. Se pare că ea poate pune neuronii în mișcare, atunci când este consumată.

Este vorba despre wasabi. Ce e drept, această plantă are un gust picant, dar și o aromă intensă. Deși e popular în toată lumea, mulți români aleg să îl evite pe cât se poate. Dacă i-ar cunoaște însă beneficiile, poate că lucrurile s-ar schimba.

ADVERTISEMENT

Wasabi este supranumit ”cheia sănătății creierului”. El se regăsește în mai multe feluri de sushi. Totodată, e folosit și în numeroase sosuri japoneze și le dă o aromă aparte. Are o culoare verde, dar și multe beneficii.

Spre exemplu, wasabi este de mare ajutor în cazul unei intoxicații alimentare. De altfel acesta este și motivul pentru care completează anumite rețete de pește. Această plantă minimalizează posibilele consecințe negative în cazul consumului.

ADVERTISEMENT

Beneficiile pe care le are wasabi

Planta care este o adevărată mină de aur pentru sănătate îmbunătățește și circulația sângelui. De asemenea, reduce riscul formării cheagului de sânge. Iar dincolo de asta, wasabi are și proprietăți antimicrobiene.

Această plantă, considerată o adevărată mină de aur pentru sănătate, combate bacteriile dăunătoare din alimente. În ceea ce privește caloriile, vorbim depsre un conținut scăzut. Astfel, poate fi consumată în diete fără probleme.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știm despre wasabi? Că are propeități inflamatorii și de asemenea, conține compuși antioxidanți. Aceștia previn anumite boli cronice și mențin starea de sănătate generală.

De ce această plantă este supranumită și “cheia sănătăţii creierului”? Studiile au demonstrat că atunci când este consumat regulat, wasabi îmbunătățește abilitățile cognitive. Astfel, fi inclus lejer în dieta persoanelor care au peste 60 de ani.

ADVERTISEMENT