News

Un pădurar din Dolj a fost bătut de hoții de lemne. Agresorii l-au lovit în cap

11.10.2020 | 16:32
Un pădurar din Dolj a fost bătut de hoții de lemne. Agresorii l-au lovit în cap
Agresorul pădurarului tăiase trei copaci/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un pădurar de la Ocolul Silviu Petrișor (județul Dolj) a fost bătut după ce a prins în flagrant o persoană care tăiase ilegal trei copaci, cu un volum de 1,3 metri cubi. Pădurarul a fost lovit în cap cu un obiect contondent, informează Digi24.ro.

După ce a descoperit hoțul de lemne, pădurarul a urmărit căruța acestuia până în satul Verbicioara unde a fost înconjurat de mai multe persoane reclacitrante, iar hoțul de lemne l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului.

ADVERTISEMENT

Pădurarul a primit îngrijiri medicale la spital pentru traumatismul cranian suferit, iar acum starea sa este stabilă. Hoțul a identificat de către polițiștii de la secția din Plenița, iar lemnul tăiat ilegal a fost confiscat. Procurorii de la Parchetul  de pe lângă Judecătoria Băilești au deschis dosar penal în acest caz.

Peste 170  de agresiuni împotriva pădurarilor în numai 5 ani

Potrivit Romsilva, din 2015  până acum s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor.

ADVERTISEMENT

O agresiune relativ recentă a avut loc pe 26 iunie, când un pădurar din Tecuci a fost lovit cu o bâtă în cap în pădurea de la Brăhășești (județul Galați). Hoții, în vârstă de 50 și 23 de ani, l-au atacat pe pădurar, după care i-au furat arma. Din fericire, bărbatul și-a revenit și a sunat la Poliție.

La domiciliul acestora, într-o anexă a gospodăriei, poliţiştii au găsit şi arma sustrasă. În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor“, anunțau la acea vreme reprezentanții IPJ Galați.

În cazul care a scandalizat cel mai mult opinia publică a fost cel al uciderii pădurarului Liviu Pop în octombrie 2019, care a fost împușcat de un hoț de lemne care i-a luat arma și apoi l-a împușcat. Parchetul a anunțat în urmă cu două luni că presupusul ucigaș a fost prins.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri