News

Un pădurar din Dolj a fost bătut de hoții de lemne. Agresorii l-au lovit în cap

11.10.2020 | 16:32
Un padurar din Dolj a fost batut de hotii de lemne Agresorii lau lovit in cap
ADVERTISEMENT

Un pădurar de la Ocolul Silviu Petrișor (județul Dolj) a fost bătut după ce a prins în flagrant o persoană care tăiase ilegal trei copaci, cu un volum de 1,3 metri cubi. Pădurarul a fost lovit în cap cu un obiect contondent, informează Digi24.ro.

După ce a descoperit hoțul de lemne, pădurarul a urmărit căruța acestuia până în satul Verbicioara unde a fost înconjurat de mai multe persoane reclacitrante, iar hoțul de lemne l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului.

ADVERTISEMENT

Pădurarul a primit îngrijiri medicale la spital pentru traumatismul cranian suferit, iar acum starea sa este stabilă. Hoțul a identificat de către polițiștii de la secția din Plenița, iar lemnul tăiat ilegal a fost confiscat. Procurorii de la Parchetul  de pe lângă Judecătoria Băilești au deschis dosar penal în acest caz.

Peste 170  de agresiuni împotriva pădurarilor în numai 5 ani

Potrivit Romsilva, din 2015  până acum s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor.

ADVERTISEMENT

O agresiune relativ recentă a avut loc pe 26 iunie, când un pădurar din Tecuci a fost lovit cu o bâtă în cap în pădurea de la Brăhășești (județul Galați). Hoții, în vârstă de 50 și 23 de ani, l-au atacat pe pădurar, după care i-au furat arma. Din fericire, bărbatul și-a revenit și a sunat la Poliție.

La domiciliul acestora, într-o anexă a gospodăriei, poliţiştii au găsit şi arma sustrasă. În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor“, anunțau la acea vreme reprezentanții IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

În cazul care a scandalizat cel mai mult opinia publică a fost cel al uciderii pădurarului Liviu Pop în octombrie 2019, care a fost împușcat de un hoț de lemne care i-a luat arma și apoi l-a împușcat. Parchetul a anunțat în urmă cu două luni că presupusul ucigaș a fost prins.