News

Un pedofil a abuzat copii vreme de 25 de ani. Ce pedeapsă a primit, în cele din urmă

Un pedofil cunoscut sub pseudonimul „Professor Paulos” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale asupra copiilor.
26.07.2023 | 09:21
Un pedofil a abuzat copii vreme de 25 de ani Ce pedeapsa a primit in cele din urma
Pedofilul deținea o proprietate asemănătoare cu „Neverland Ranch”". Foto: Colaj Fanatik/Merseyde Police, Hepta.
ADVERTISEMENT

Un pedofil cunoscut sub pseudonimul „Professor Paulos” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru 13 infracțiuni sexuale asupra copiilor, în urma unui proces în Curtea Coroanei din Liverpool. Paul McKee, în vârstă de 57 de ani, din Wirral, Merseyside, a fost arestat în Thailanda, unde lucra ca animator pentru copii la o școală. Acolo, el a fost acuzat de săvârșirea de infracțiuni sexuale asupra minorilor.

Un pedofil a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Procurorii au prezentat dovezi că McKee era un „abuzator în serie” și detalii despre atacurile sale sunt atât de tulburătoare, încât nu pot fi publicate. Potrivit relatărilor făcute în instanță, victimele au descris cum McKee le trata ca pe niște „sclave sexuale” într-un mod extrem de înspăimântător.

ADVERTISEMENT

Judecătorul David Swinnerton, în momentul pronunțării sentinței, a declarat că bărbatul este „un pedofil prădător capabil de acte de violență extremă asupra copiilor mici” și că actele sale au creat un mediu în care copiii se simțeau atrași să vină, încredințându-se animalelor deținute de acesta.

McKee a fost extrădat în Marea Britanie pentru a-și ispăși pedeapsa, iar acum riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare. Sentința sa se dorește a fi un exemplu pentru protejarea copiilor împotriva unor astfel de infractori periculoși.

ADVERTISEMENT

În cadrul anchetei, autoritățile au descoperit că McKee deținea o proprietate care semăna cu faimosul „Neverland Ranch” al lui Michael Jackson, unde avea animale de companie precum porci, maimuțe și suricate. Abuzurile sale odioase au început în anii 1980, afectând multiple victime timp de aproape 25 de ani. Unele dintre aceste acțiuni îngrozitoare au fost înregistrate.

Neverland, un paradis sau un iad al copiilor?

Neverland este o proprietate amplă situată în comitatul Santa Barbara, California, care a fost deținută de celebrul artist pop Michael Jackson între 1988 și 2005. Denumită după Țara de Nicăieri din povestea “Peter Pan” scrisă de J.M. Barrie, proprietatea a devenit faimoasă pentru parcul tematic și grădina zoologică privată pe care le-a găzduit. Aceste facilități au fost concepute pentru a aduce bucurie și distracție copiilor, reprezentând pasiunea lui Michael Jackson pentru universul copilăriei și pentru încurajarea imaginației și inocenței într-un mod aparte.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în anii 1990, Neverland a devenit centrul unui scandal de amploare legat de acuzațiile de agresiune sexuală la adresa lui Michael Jackson. În 1993, un băiat de 13 ani și familia acestuia l-au acuzat pe cântăreț de abuz sexual.

În urma unor anchete, cazul a fost rezolvat printr-un acord financiar semnat între părți. În 2003, însă, un alt băiat a făcut acuzații similare, ceea ce a dus la o altă anchetă și ulterior la un proces judiciar. În 2005, Michael Jackson a fost achitat în acest proces, iar Neverland a devenit asociată pentru totdeauna cu aceste controverse.

ADVERTISEMENT

Scandalul a adus o cantitate semnificativă de atenție mediatică asupra lui Michael Jackson și asupra locației Neverland. Imaginile sale s-au schimbat în ochii multora, iar cariera sa artistică a suferit. În ciuda achitării, dezbaterea publică asupra inocenței lui Jackson a continuat să planeze și după moartea sa prematură în 2009.

 

ADVERTISEMENT
Tags: