News

Un pedofil a abuzat copii vreme de 25 de ani. Ce pedeapsă a primit, în cele din urmă

Un pedofil cunoscut sub pseudonimul „Professor Paulos” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale asupra copiilor.
26.07.2023 | 09:21
Un pedofil a abuzat copii vreme de 25 de ani Ce pedeapsa a primit in cele din urma
Pedofilul deținea o proprietate asemănătoare cu „Neverland Ranch”". Foto: Colaj Fanatik/Merseyde Police, Hepta.
ADVERTISEMENT

Un pedofil cunoscut sub pseudonimul „Professor Paulos” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru 13 infracțiuni sexuale asupra copiilor, în urma unui proces în Curtea Coroanei din Liverpool. Paul McKee, în vârstă de 57 de ani, din Wirral, Merseyside, a fost arestat în Thailanda, unde lucra ca animator pentru copii la o școală. Acolo, el a fost acuzat de săvârșirea de infracțiuni sexuale asupra minorilor.

Un pedofil a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Procurorii au prezentat dovezi că McKee era un „abuzator în serie” și detalii despre atacurile sale sunt atât de tulburătoare, încât nu pot fi publicate. Potrivit relatărilor făcute în instanță, victimele au descris cum McKee le trata ca pe niște „sclave sexuale” într-un mod extrem de înspăimântător.

ADVERTISEMENT

Judecătorul David Swinnerton, în momentul pronunțării sentinței, a declarat că bărbatul este „un pedofil prădător capabil de acte de violență extremă asupra copiilor mici” și că actele sale au creat un mediu în care copiii se simțeau atrași să vină, încredințându-se animalelor deținute de acesta.

McKee a fost extrădat în Marea Britanie pentru a-și ispăși pedeapsa, iar acum riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare. Sentința sa se dorește a fi un exemplu pentru protejarea copiilor împotriva unor astfel de infractori periculoși.

ADVERTISEMENT

În cadrul anchetei, autoritățile au descoperit că McKee deținea o proprietate care semăna cu faimosul „Neverland Ranch” al lui Michael Jackson, unde avea animale de companie precum porci, maimuțe și suricate. Abuzurile sale odioase au început în anii 1980, afectând multiple victime timp de aproape 25 de ani. Unele dintre aceste acțiuni îngrozitoare au fost înregistrate.

Neverland, un paradis sau un iad al copiilor?

Neverland este o proprietate amplă situată în comitatul Santa Barbara, California, care a fost deținută de celebrul artist pop Michael Jackson între 1988 și 2005. Denumită după Țara de Nicăieri din povestea “Peter Pan” scrisă de J.M. Barrie, proprietatea a devenit faimoasă pentru parcul tematic și grădina zoologică privată pe care le-a găzduit. Aceste facilități au fost concepute pentru a aduce bucurie și distracție copiilor, reprezentând pasiunea lui Michael Jackson pentru universul copilăriei și pentru încurajarea imaginației și inocenței într-un mod aparte.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în anii 1990, Neverland a devenit centrul unui scandal de amploare legat de acuzațiile de agresiune sexuală la adresa lui Michael Jackson. În 1993, un băiat de 13 ani și familia acestuia l-au acuzat pe cântăreț de abuz sexual.

În urma unor anchete, cazul a fost rezolvat printr-un acord financiar semnat între părți. În 2003, însă, un alt băiat a făcut acuzații similare, ceea ce a dus la o altă anchetă și ulterior la un proces judiciar. În 2005, Michael Jackson a fost achitat în acest proces, iar Neverland a devenit asociată pentru totdeauna cu aceste controverse.

ADVERTISEMENT

Scandalul a adus o cantitate semnificativă de atenție mediatică asupra lui Michael Jackson și asupra locației Neverland. Imaginile sale s-au schimbat în ochii multora, iar cariera sa artistică a suferit. În ciuda achitării, dezbaterea publică asupra inocenței lui Jackson a continuat să planeze și după moartea sa prematură în 2009.

 

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!