News

Un poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale a ajuns la spital după ce s-a împușcat în barbă cu arma din dotare

Un polițist din Timișoara, în vârstă de 21 ani, a ajuns la spital după ce s-a împușcat în față cu arma din dotare. Incidentul s-ar fi produs la locuința acestuia.
25.11.2023 | 14:23
Un politist de la Brigada de Operatiuni Speciale a ajuns la spital dupa ce sa impuscat in barba cu arma din dotare
Tânărul polițist ar fi încercat să se sinucidă. Surse foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 25 noiembrie, la Timișoara, acolo unde autoritățile au fost alertate de către medicii de la Spitalul Clinic Municipal Timișoara cu privire la un tânăr ce prezenta leziuni la nivelul feței, provocate prin împușcare.

Polițist, împușcat cu arma din dotare

Un tânăr de 21 de ani, polițist în cadrul IPJ Timișoara, a ajuns sâmbătă la spitalul municipal după ce s-a împușcat în față cu arma din dotare. După incident, acesta a chemat o ambulanță și, odată ajuns la spital, medicii au anunțat polițiștii privind prezența unui pacient ce prezenta o plagă prin împușcare.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că tânărul împușcat le este coleg. „La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din Timiş au fost sesizaţi de către medicii Spitalului de Urgenţe Timişoara, cu privire la faptul că un tânăr, în vârstă de 21 de ani, care se afla pe strada Torontalului din Timişoara, a solicitat sprijinul ambulanţei, întrucât prezenta leziuni la nivelul feţei.

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la spital, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un poliţist, care şi-ar fi provocat leziunile cu arma din dotare”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, care citează surse din anchetă, tânărul polițist lucra la Biroul de Operațiuni Speciale, iar rănile ar fi fost provocate într-o tentativă de suicid. Starea lui este stabilă, iar ancheta continuă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Caz similar la Galați, anul trecut

Un caz similar a avut loc la Galați, la finalul anului trecut, dacă se confirmă că în acest caz a fost vorba de o tentativă de sinucid. În data de 13 decembrie, un tânăr tot de 21 de ani din orașul de pe malul Dunării și-a pus capăt zilelor într-un mod violent: acesta și-ar fi tăiat venele, iar apoi s-a împușcat în cap cu arma din dotare.

ADVERTISEMENT

Tânărul era polițist în cadru lIPJ Galați, fiind proaspăt absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția martie 2022. Trupul însângerat al acestuia a fost găsit chiar de mama acestuia, întins pe podea și cu o rană în zona capului. Gestul acestuia ar fi fost determinat în urma unei decepții în dragoste, potrivit prietenilor acestuia.

„Acest băiat a fost de la trei ani înfiat de o familie de la noi, din orașul Târgu Bujor. A  urmat cursurile școlii generale de aici, apoi liceul. Ulterior, a absolvit Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. A devenit angajat MAI și profesa în localitatea Cavadinești. Era un băiat liniștit, din familie modestă, însă a fost ambițios, a învățat, și cu sprijinul mamei a absolvit această școală”, avea să declare pentru „Adevărul” primarul orașului Târgu Bujor, de unde era acesta.

ADVERTISEMENT

În vara acestui an, un incident similar a avut loc și în Capitală. Un bărbat de 63 de ani, fost polițist, aflat acum la pensie, s-a împușcat în cap cu pistolul pe care-l deținea în mod legal. Bărbatul a ajuns la spitalul Elias, în stare gravă, iar la acea dată presa a scris că acesta ar fi suferit de cancer, într-un stadiu avansat. Medicii nu au putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT