News

Un renumit jurnalist, propagandist rus, face afirmații îngrijorătoare: Putin vrea să atace și alte țări din Europa

Un renumit jurnalist, cunoscut drept propagandist al Kremlinului, face afirmații îngrijorătoare despre invazia Moscovei în Ucraina. El dă de înțeles că războiul se va extinde și în alte state din Europa.
23.04.2022 | 00:16
Un renumit jurnalist propagandist rus face afirmatii ingrijoratoare Putin vrea sa atace si alte tari din Europa
Jurnalist rus, afirmatii despre invazia Rusiei in Ucraina. Sursa foto: captură video Twitter
ADVERTISEMENT

Vladimir Soloviov este un renumit jurnalist de propagandă în Rusia, iar de curând a făcut afirmații nu prea îmbucurătoare despre invazia Kremlinului în Ucraina. El dă de înțeles că Vladimir Putin ar vrea să atace și alte țări din Europa.

Jurnalist rus: ”După ce va termina cu războiul din Ucraina, Rusia ar plănui un altul, tot într-o țară din Europa”

Jurnalistul Vladimir Soloviov mai susține că, deja, Rusia poartă un război de facto anti-NATO. Mai mult, odată ce-și va încheia ”operațiunea militară specială” din țara vecină, Vladimir Putin se va orienta către alte țări europene, iar aici va acționa, la fel, ”fără niciun fel de milă”.

ADVERTISEMENT

Vladimir Soloviov are propia emisiune la televiziunea de stat Russia-1. Aici, a mai afirmat că ”operaţiunea militară specială intră într-o nouă fază”. De altfel, el consideră că ucrainenii nu mai sunt capabili ”să ducă războiul singuri.”

”Vom zdrobi maşinărie de război NATO şi cetăţeni NATO dacă Rusia începe să poarte un război împotriva ţărilor NATO (…)

ADVERTISEMENT

Odată ce această operaţiune se încheie (invazia Rusiei în Ucraina-n.r) NATO se va simţi obligată să-şi pună întrebarea: Avem ce ne trebuie pentru a ne apăra?

Avem oameni suficienţi pentru a putea să ne apărăm? Iar în acel moment nu va exista niciun fel de milă. Nu va exista milă”, a mai spus Vladimir Soloviov, scrie businessinsider.com

ADVERTISEMENT

Printre acestea, el s-a declarat convins că pe lângă ”denazificarea” care are loc acum în Kiev, ”războiul împotriva Europei şi lumii începe să se contureze mai distinct, ceea ce înseamnă că va trebui să acţionăm diferit, şi să fim mult mai duri”.

Ce țări NATO vor să trimită armament Ucrainei

Între timp, mai multe țări NATO au anunțat că vor să trimită Ucrainei armament greu. De exemplu, SUA trimit sute de drone Switchblade, iar Marea Britanie va livra 120 de vehicule blindate şi sisteme de rachete anti-navă.

ADVERTISEMENT

România nu a luat încă o decizie de a furniza armament în țara vecină. Autoritățile din țara noastră refuză să ofere răspunsuri concrete.

”România ca stat membru UE și NATO este un stat extrem de responsabil și asumat față de îndeplinirea obligațiilor sale internaționale, față de sprijinirea Ucrainei în toate domeniile și față de partenerii noștri. U

E și NATO sprijină aceste demersuri. Cum au spus și domnul președinte, și domnul prim-ministru: lucrurile sunt într-o evoluție permanentă și nu cred că este bine să vorbim prea mult public despre aceste lucruri”, a clarificat Bogdan Aurescu, într-o conferință de presă, alături de ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmitro Kuleba.

ADVERTISEMENT