News

Un român a dispărut după atacurile teroriștilor în Israel. Reacția MAE

Un cetățean român a fost dat dispărut după atacurile teroriștilor în Israel, potrivit unui anunț făcut chiar de către președintele Israelului, Isaac Herzog.
12.10.2023 | 12:08
Un roman a disparut dupa atacurile teroristilor in Israel Reactia MAE
Un român a dispărut după atacurile teroriștilor în Israel. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

În replică, MAE a transmis că va investiga acest caz, pentru a putea confirma informația. Cert e că israelienii l-au introdus pe român pe lista persoanelor dispărute. În total au murit până acum 1.300 de oameni în Israel și 3.300 au fost rănite, în timp ce 97 de persoane sunt confirmate a fi ţinute ostatice în Fâşia Gaza.

Un român a fost dat dispărut după atacul Hamas

“Ambasada României la Tel Aviv este în contact cu autoritătile israeliene pentru a verifica informaţia”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe. ”Vă voi arăta acum o hartă cu toate drapelele și o să numesc câteva țări, printre care Austria, Australia, Azerbaijan, Argentina, Belarus, Brazilia, China, Chile, Canada, Danemarca, Eritreea, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Irlanda, India, Kazakhstan.

ADVERTISEMENT

Acestora li se alătură cetățeni din Mexic, Portugalia, Polonia, Filipine, Panama, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Turcia, Uzbekistan, Ucraina, Statele Unite și Regatul Unit, ale căror cetățeni au fost afectați, însă datele trebuie reconfirmate”, a declarat președintele Israelului.

Purtătorul de cuvânt al MAE a oferit pentru Antena 3 mai multe detalii. ”Am văzut informația. Ambasada noastră la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica și clarifica această informație apărută în urmă cu câteva minute. Până în acest moment nu am primit nicio informație cu privire la cetățeni români dispăruți”, a declarat Radu Filip.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul MAE a transmis că peste 2.000 de cetățeni români s-au întors din Israel în România cu ajutorul autorităților. Cu toate acestea, oamenii s-au plâns că au fost nevoiți să plătească din propriul buzunar sute de euro pentru un bilet de avion, pentru a scăpa din Infern.

”În ceea ce privește revenirea și sprijinul pe care România și Ministerul Afacerilor Externe, prin celula de criză, l-a acordat cetățenilor români aflați în Israel pentru a reveni acasă, vă pot spune că, în această dimineață, putem să vorbim de peste 2000 de cetățeni români care au venit acasă fie prin intermediul curselor operate de compania națională Tarom, fie prin alte companii private”, a completat oficialul.

ADVERTISEMENT

Referitor la Fâșia Gaza, purtătorul de cuvânt al MAE a anunțat că 150 de români s-ar fi aflat în Gaza și au cerut evacuare. ”În ceea ce privește fâșia Gaza, avem în atenție aproximativ 350 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150 au solicitat evacuare.

Dar, având în vedere situația de securitate, atât Ministerul Afacerilor Externe prin celula de criză cât și misiunile diplomatice și oficiile consulare vor depune toate eforturile în vederea identificării celei mai bune soluții pentru a-i evacua pe cetățenii români în condiții de securitate”, a completat purtătorul de cuvânt al MAE.

ADVERTISEMENT

Românii s-au revoltat pentru că au fost nevoiți să scoată din buzunare aproximativ 350 de euro de persoană pentru a se întoarce din Israel cu avionul, astfel că s-au întrebat retoric cu ce au fost de fapt ajutați de către MAE. Purtătorul de cuvânt al MAE a explicat că fără intervenția statului român companiile aeriene nu ar fi putut să-i transporte pe oameni acasă, pentru că nu erau suficiente locuri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română