News

Un simbol al stațiunii Costinești, distrus pentru că bloca priveliștea. Pe cine acuză autoritățile. Video

Sculptura ”Păsări”, un veritabil simbol al stațiunii Costinești de pe litoral, a fost distrusă pentru că bloca priveliștea. Autoritățile au și un suspect.
18.02.2024 | 10:03
Un simbol al statiunii Costinesti distrus pentru ca bloca privelistea Pe cine acuza autoritatile Video
Imagini dezolante la Costinești: ”Păsări”, un simbol al stațiunii vechi de 50 de ani, demolat. Cine ar fi responsabil. Sursa foto: Facebook / Ioana Ciocan / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imagini de-a dreptul dezolante au venit recent din zona stațiunii Costinești, acolo unde un simbol al litoralului a fost pur și simplu pus la pământ. Motivul: bloca priveliștea. Pe cine acuză autoritățile.

Imagini dezolante la Costinești: ”Păsări”, un simbol al stațiunii vechi de 50 de ani, demolat. Cine ar fi responsabil

Întâmplare revoltătoare pe litoralul românesc al Mării Negre. Un simbol al stațiunii Costinești a fost demolat și transformat în moloz și nisip. Peste noapte, lucrarea ”Păsări”, o sculptură realizată în urmă cu peste o jumătate de secol, a fost distrusă.

ADVERTISEMENT

Există deja și un principal suspect în acest caz extrem de grav. Autoritățile locale sunt convinse că vinovat de distrugerea este patronul unui complex turistic.

Individul ar fi pus la cale totul dintr-un motiv incredibil: pentru că opera de artă îi bloca priveliștea. În replică, omul de afaceri neagă totul. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

ADVERTISEMENT

”Păsări” a fost realizat în anul 1972, de Eugen Pătraș. Timp de peste 50 de ani a fost un simbol al stațiunii Costinești. Într-o clipă, mai exact într-o noapte, scultpura s a transformat într-un morman de pietre.

Acest monument face parte din identitatea stațiunii Costinești, ca și multe altele, de altfel. Suntem revoltați că astfel de atrocități se desfășoară pe raza comunei noastre. Localnicii au trecut pe aici și au văzut și identificat această tristețe”, spune Mugurel Călin, consilier local, citat de Observator News.

ADVERTISEMENT

Directorul Biroului de Turism pentru Tineret spune că a depus plângere după aceste eveniment. ”Am depus plângere penală pentru distrugere. Este terenul nostru și monumentul nostru. O să luăm toate căile posibile să rezolvăm această problemă, că nu putem să o lăsăm așa. Este o bucățică mică unde este sculptura și terenul acela ar fi al nostru”, a declarat Alexandru Bolintineanu.

O reacție a venit și de la primărie, care anunță că l-a amendat pe suspect. ”Noi ne-am făcut datoria, am dat o amendă de 10.000 de lei celui care a demolat această lucrare. Iar el nu este proprietar pe teren”, a declarat Dumitru Jeanu, edilul din Costinești.

ADVERTISEMENT

Patronul acuzat de distrugere se apără: ”Monumentul a căzut”

Omul de afaceri suspectat că ar fi responsabil de această distrugere, se apără. Admite că stie ce s-a întâmplat, dar spune că monumentul a căzut! ”A căzut monumentul… Nu știu de unde ați tras concluzia că din partea mea.

Dânșii au venit, au constatat, mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Eu am fost plecat, doar ce m-am întors. Am constatat despre ce e vorba, mai încolo să facă fiecare ce dorește, o zi bună și numai bine”, a declarat Iancu Papazicu, manager hotel, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT