Sport

Un titular al Universității Craiova, mărturie emoționantă: „Mama a învins cancerul”

Raul Silva s-a destăinuit suporterilor Universității Craiova și a mărturisit că mama lui s-a luptat cu cancerul în ultima perioadă, însă a reușit să învingă boala cruntă.
04.12.2023 | 08:00
Un titular al Universitatii Craiova marturie emotionanta Mama a invins cancerul
Drama din familia titularului Universității Craiova: „Mama a învins cancerul”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Titular și „stâlp” în defensiva Universității Craiova, Raul Silva și-a împărțit în ultimul timp gândurile între fotbal și familie. Mama stoperului trecut și pe la Sporting Braga a avut cancer, iar acesta mărturisește că este un adevărat model pentru el în privința puterii cu care depășește greutățiile.

Drama din familia titularului de la Universitatea Craiova: „Mama a învins cancerul. Este un model pentru mine”

Raul Silva este singura soluție pentru Ivailo Petev în centrul defensivei la confruntarea cu FC Hermannstadt din SuperLiga. Alex Crețu are șanse mari să îl înlocuiască pe Vladimir Screciu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate după suspendarea internaționalului român.

ADVERTISEMENT

Stoperul „alb-albaștrilor” a dezvăluit că a trăit o adevărată dramă, atunci când mama lui s-a luptat cu cancerul. Familia lui este în Brazilia, însă mărturisește că îi simte mult mai aproape datorită rețelelor de socializare și spune că sora lui i-a devenit și cea mai bună prietenă.

„Consider că familia este cel mai de preţ bun pe care îl putem avea pe acest pământ. Mă bucur să vă pot spune că ambii mei părinţi sunt bine. Mama mea tocmai a învins un cancer şi sunt foarte mândru de ea, e modelul meu în ceea ce priveşte dârzenia cu care reuşeşte să depăşească orice greutate.

ADVERTISEMENT

Am şi o soră, care este cea mai bună prietenă a mea. Nu suntem aproape fizic, dar datorită internetului vorbim mereu şi mi‑e dor de ea ceva mai puţin”, a declarat Raul Silva în interviul din programul derby-ului cu CFR Cluj.

„Craiova a fost singură împotriva tuturor și uneori m-am simțit la fel”

Raul Silva a ajuns să iubească Craiova și mărturisește că și istoria „alb-albastră” l-a împins să semneze cu Universitatea. Acesta a declarat că Gustavo și Rivaldinho l-au ajutat să se adapteze, însă acum se înțelege foarte bine și cu Basilio Ndong.

ADVERTISEMENT

„De‑a lungul timpului, Craiova a fost singură împotriva tuturor şi uneori şi eu m‑am simţit la fel. Ador oraşul şi mai ales oamenii lui. Absolut unde merg sunt primit cu căldură, afecţiune şi respect. Le mulţumesc pe această cale craiovenilor şi în special oamenilor din club, care mereu au făcut tot ce ţine de ei ca să mă facă să mă simt ca acasă. 

Nu a fost uşor, mai ales la început, dar i‑am avut aici pe conaţionalii mei Gustavo şi Rivaldinho, care m‑au ajutat mult şi mi‑au devenit prieteni apropiaţi. Sigur, au fost şi ceilalţi colegi, care au avut răbdare multă cu mine, până am reuşit să mă adaptez şi să înţeleg noua cultură şi cerinţele de la club.

ADVERTISEMENT

Acum sunt bine, mă simt foarte integrat, deşi româna mi se pare încă o limbă complicată, cu care nu mă descurc foarte bine deocamdată. L‑aş numi pe Basilio Ndong (n.r. cel mai bun prieten), cu care sunt şi coleg. E un băiat senzaţional, îmi place mult energia lui. E mereu vesel şi pozitiv şi e o reală plăcere să‑l ai în preajmă”, a spus Silva.

Curg laudele pentru Ivailo Petev: „Un mare antrenor, un tip muncitor și dedicat”

Ivailo Petev este pe placul „alb-albaștrilor”, iar după ce Alex Mitriță l-a lăudat pe tehnicianul bulgar și Raul Silva vorbește la superlativ despre acesta. Stoperul își dorește ca antrenorul trecut pe la Ludogoreț să rămână cât mai mult la Universitatea Craiova.

„Petev este un mare antrenor. Are o mentalitate foarte limpede şi e un tip muncitor şi dedicat. Venirea lui ne‑a dat multă încredere în noi. Sperăm sincer să rămână cât mai mult timp pe bancă, pentru că schimbările dese de antrenori au reprezentat una dintre problemele din ultima vreme. Avem nevoie de continuitate şi de constanţă şi cred că le putem obţine alături de domnul Petev”, a mai spus Raul Silva.

ADVERTISEMENT
Tags:
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța