Sport

Una dintre legendele lui Manchester United sare în apărarea lui Cristiano Ronaldo: „E o blasfemie!”

Fostul mare fundaș al lui Manchester United, Rio Ferdinand, îl apără pe Cristiano Ronaldo și îi ceartă pe cei care critică faptul că lusitanul nu face pressing.
02.11.2021 | 10:28
Una dintre legendele lui Manchester United sare in apararea lui Cristiano Ronaldo E o blasfemie
Una dintre legendele lui Manchester United sare în apărarea lui Cristiano Ronaldo: „E o blasfemie!” (hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo este cel mai bun fotbalist al lui Manchester United de când s-a întors pe Old Trafford, dar, chiar și așa, nu scapă de contestatari. Rio Ferdinand consideră că aceste critici sunt o „blasfemie”.

Superstarul portughez a marcat șapte goluri și a oferit un assist în cele zece meciuri pe care le-a jucat pentru „diavoli” în Premier League și Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cristiano a avut un cuvânt greu de spus mai ales în Champions League, acolo unde a adus șase puncte extrem de prețioase pentru United. Lusitanul a înscris pe final golurile decisive ale victoriilor cu Villarreal și Atalanta.

Rio Ferdinand, apărătorul lui Cristiano Ronaldo: „E blasfemie!”

„Diavolii roșii” se pregătesc pentru returul cu italienii, după ce au învins-o în campionat pe Tottenham cu scorul de 3-0. În ciuda rezultatului, Man United are mari probleme. Până la succesul cu Spurs, echipa lui Solskjaer a avut o serie de patru meciuri la rând fără succes în Premier League, printre care eșecul cu Liverpool, scor 0-5, sau cel cu Leicester, scor 2-4.

ADVERTISEMENT

În Anglia, mai mulți specialiști au pus rezultatele slabe ale lui United și pe seama lipsei de implicare a lui Cristiano Ronaldo atunci când vine vorba de pressing. Acest lucru l-a deranjat teribil pe Rio Ferdinand.

„Am auzit câteva discuții și nu pot spune decât că ceea ce se întâmplă e o blasfemie! Cum pot unii oameni să vorbească așa despre Cristiano Ronaldo? Cum poate crede cineva că din cauza lui n-are Man United succes.

ADVERTISEMENT

Ronaldo s-a întors la United. E ceva fantastic! Cum să fie el motivul pentru care echipa nu joacă nimic? Mie unul mi-a ajuns! Nu poți vorbi așa! Vă rog, este o rușine. O lipsă totală de respect.

E un fotbalist care a realizat atâtea, poate fi un superstar al oricărei generații! Este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie și totuși, în weekend, a arătat din nou de ce e în stare. Cu toată presiunea pe umeri, a dat gol.

ADVERTISEMENT

Cum să crezi că d-aia nu merge echipa bine, pentru că el nu face pressing? Nu aleargă la fel de mult ca alții, nu d-aia a venit aici. Calitățile sale trebuie folosite, nu irosite, a spus, revoltat, Rio Ferdinand, în cadrul unei emisiuni pe canalul său de YouTube.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în victoria cu Tottenham, scor 3-0. A fost a patra reușită a lusitanului în acest sezon de Premier League.

Cristiano Ronaldo, mesaj dur pentru contestatari: „O să închid guri și o să câștig”

Cristiano Ronaldo a avut și el cuvinte grele pentru cei care îl critică: „Știu că echipa are nevoie de ajutorul meu și în apărare. Dar rolul meu la club este de a câștiga, de a ajuta echipa să învingă și să marchez goluri. Aspectul defensiv e doar o parte din rolul meu. Oamenii nu vor să vadă asta pentru că nu mă plac, dar, sincer, am 36 de ani. 

Am câștigat totul, așa că aș putea eu să fiu îngrijorat de oamenii care spun lucruri negative despre mine? Dorm bine noaptea. Când mă pun în pat am conștiința împăcată. Continuați cu lucrurile acestea, pentru că tot eu o să închid guri și o să câștig lucruri. 

Criticile au reprezentat mereu o parte a acestui fenomen. Nu mă îngrijorează deloc. Și sincer, le văd ca pe un lucru bun.

Dacă îmi duc grija sau vorbesc despre mine, înseamnă că îmi știu potențialul și valoarea mea în fotbal. Așa că e bine. Vă dau un exemplu: dacă ești la școală și ești cel mai bun elev, cel mai slab va spune că nu te place”, declara Ronaldo înainte de Manchester United – Liverpool 0-5.

ADVERTISEMENT