Life

Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun în 2023. Te costă între 15 și 35 de lei

Unde poți să găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun în 2023. Prețurile sunt accesibile, cuprinse între 15 și 35 de lei.
25.11.2023 | 11:33
Unde gasesti cei mai ieftini brazi de Craciun in 2023 Te costa intre 15 si 35 de lei
Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun în 2023. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Crăciunul vine peste o lună, așa că mulți români caută brazi în această perioadă. Cei mai ieftini se pot cumpăra chiar și cu 15 lei, da se poate ajunge la 35 de lei dacă sunt mai înalți.

Cei mai ieftini brazi de Crăciun în 2023. Unde îi poți găsi

Mai este puțin până la sărbătorile de iarnă, iar românii caută brazi de diverse dimensiuni pentru a-și decora locuința. Prețurile variază în funcție de înălțime, iar brazii mai bogați costă mai mult.

ADVERTISEMENT

În unele cazuri, românii sunt nevoiți să dea chiar și câteva sute de lei pentru un brad de Crăciun. Din fericire, există și brazi cu prețurile mai accesibile, până în 35 de lei.

Prin intermediul ocoalelor silvice, Romsilva scoate la vânzare aproximativ 25.000 de brazi. În cazul celor de până la 1,3 metri, prețurile sunt mai mici. Acestea cresc pentru brazii înalți de 2 – 3 metri.

ADVERTISEMENT

”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat,17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a anunțat Romsilva, notează antena3.ro.

Cei mai mulți pomi de Crăciun (18.898) care sunt oferiți spre vânzare în 2023 aparțin speciei brad. Cele 5.898 de bucăți rămase aparțin speciei molid, precum și alte specii de rășinoase.

ADVERTISEMENT

Pentru un pom din specia molid, cu înălțimea de până la 1,3 metri, prețurile sunt cele mai mici, începând de la 15 lei. Cei care sunt din specia de brad, având înălțimea între 2 și 3 metri, au prețuri de 25 de lei.

În schimb, pomii mai înalți de 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile se aplică pentru pomii cumpărați direct de persoanele fizice de la ocoalele fizice din cadrul Romsilva.

ADVERTISEMENT

“Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai transmis Romsilva.

ADVERTISEMENT