Life

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun la Carrefour. Românii au de scos din buzunar sume uriașe la categoria ”premium”

Ce preț are un brad de Crăciun în magazinele Carrefour. Oamenii vor achita mai mult pentru produsele din categoria ”premium”.
20.11.2023 | 08:15
Cat a ajuns sa coste un brad de Craciun la Carrefour Romanii au de scos din buzunar sume uriase la categoria premium
Ce preț are un brad de Crăciun în magazinele Carrefour. Oamenii vor achita mai mult pentru produsele din categoria ”premium”. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun la Carrefour. Românii au de scos din buzunar sume uriașe la categoria ”premium”. Supermarketurile au decorat totul de sărbătoare, cu lumini și culori și au oferte pentru toți.

Ce preț are un brad de Crăciun în magazinele Carrefour. Oamenii vor achita mai mult pentru produsele din categoria ”premium”

Ce preț are un brad de Crăciun în magazinele Carrefour. Oamenii vor achita mai mult pentru produsele din categoria ”premium”, dar asta nu înseamnă că nu sunt oferte și pentru cei care nu vor să plătească bani mulți.

ADVERTISEMENT

Din catalogul online al acestui supermarket aflăm că cele mai mici costuri sunt în jur de 100 de lei. Prețurile diferă în funcție de culoarea produsului, de locul de unde provine, de frunze, dar și de înălțimea acestuia.

Mai exact, un brad artificial alb și cu suport de plastic, cu înălțimea de 150 cm, este 109 lei. Pe de altă parte, românii trebuie să scoată din buzunar 159 de lei pentru un brad artificial Himalaya, de doar 90 cm.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de produsele românești, oamenii trebuie să știe că aici prețurile sunt ușor piperate. Spre exemplu, un brad Carpați, cu o înălțime de 180 de cm, costă 499 de lei. Totodată, un brad artificial Siberian, de 220 cm, poate fi achiziționat cu 549 lei.

Pe de altă parte, când vine vorba de molid românii trebuie să știe că prețurile sunt puțin mai mari. Un brad artificial, cu o înălțime de 220 de metri, de culoare verde, se găsește la Carrefour cu suma de 699 de lei.

ADVERTISEMENT

La categoria ”premium” prețurile ajung și la 999 lei, pentru brazi de 2,2 metri. De menționat faptul că prețurile au o mică reducere perioada aceasta și că românii pot cumpăra bradul preferat de Crăciun inclusiv în rate.

Câți brazi naturali sunt tăiați în fiecare an

Unele studii arată că brazii artificiali fac mai mult rău naturii decât tăierea celor naturali. Acesta este motivul pentru care în fiecare an, în întreaga lume, sunt tăiați mai bine de 34 de milioane de brazi pentru sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

În România în ultimii ani Romsilva a decis să scoată pe piață peste 30.000 de exemplare, printre aceștia numărându-se brazi, molizi și alte rășinoase. Prețurile sunt mult mai mici în comparație cu cei din plastic, între 15 și 35 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: