Life

Unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale. Te expui la un mare pericol

Tu știi unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale? Poate ți se pare mai simplă această alegere, dar e și destul de periculoasă.
15.10.2023 | 18:45
Unde sa nu arunci niciodata nisipul din litiera pisicii tale Te expui la un mare pericol
Unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ar fi bine să știi unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale. Te poți expune în fața unui pericol destul de mare, fără ca măcar să îți dai seama. Iar același lucru e valabil și în cazul în care câinele tău și-a făcut nevoile în casă.

Unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale

A avea animale de companie poate fi destul de plăcut, dar și neplăcut. Sunt anumite lucruri pe care este bine să le cunoști despre câini, dar și despre pisici, astfel încât să fii și tu în siguranță.

ADVERTISEMENT

Un medic veterinar spune unde să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale. Poți avea probleme mari de sănătate dacă faci acest lucru, chiar dacă într-o oarecare măsură ți se pare cât se poate de normal.

Astfel, conform medicului veterinar, nu e bine să arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale în toaletă. Iar același lucru este valabil și în cazul câinilor. Acest obicei poate fi extrem de periculos.

ADVERTISEMENT

“Potrivit Anglian water, nu ar trebui să aruncați în toaletă nevoile animalului dvs. de companie! Ați făcut vreodată acest lucru?”, a spus veterinarul într-un clip video postat pe TikTok, potrivit Mirror.

La ce probleme de sănătate te expui, de fapt

Care este motivul? Ben a explicat că acest lucru se datorează prezenței “toxocarei”. Acesta este un “parazit din fecalele de animale care este tolerant la temperaturile ridicate și la condițiile dure întâlnite în etapa finală de procesare a apei uzate”.

ADVERTISEMENT

Și totuși de ce să nu arunci niciodată nisipul din litiera pisicii tale în vasul de toaletă? Poți să iei bacteria, iar același lucru este valabil atât în cazul adulților cât și în cazul copiilor. De aici, probleme grave de sănătate pot apărea.

“Motivul pentru care toxocara este îngrijorătoare este pentru că este zoonotică, deci o putem lua, iar copiii, în special, sunt susceptibili. Oamenii sunt ceea ce se numește o gazdă intermediară pentru toxicara.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că nu dezvoltăm viermii adulți în intestinele noastre, dar ceea ce se întâmplă este că înghițim accidental ouăle (în particule de rahat) care eclozează în larve și acestea se deplasează în corpul nostru”, a avertizat medicul veterinar.

Acesta a mai explicat că anumiți paraziți pot provoca și probleme la nivelul ochilor. De asemenea, în anumite cazuri, expunerea în fața lor poate duce și la probleme în ceea ce privește dezvoltarea cognitivă. Important este ca animalul de companie să fie deparazitat constant. În acest mod, șansele ca astfel de bacterii să se răspândească scad considerabil.

ADVERTISEMENT