Life

Unde se află fântâna cu puteri miraculoase din România. Localnicii spun că vindecă orice boală

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Unde se află locul despre care localnicii susțin că poate vindeca toate bolile.
31.03.2023 | 08:35
Unde se afla fantana cu puteri miraculoase din Romania Localnicii spun ca vindeca orice boala
Fântâna cu puteri miraculoase din România. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fântâna cu puteri miraculoase, despre care localnicii spun că vindecă orice boală, se află într-o comună din România. În urmă cu un secol, numeroși pelerini veneau acolo pentru a scăpa de boli.

Unde se află fântâna cu puteri miraculoase din România. Se spune că vindecă orice boală

La noi în țară există o fântână extrem de puternică, iar localnicii susțin că are puteri extraordinare, care ar putea vindeca până și cele mai grave boli. Este veche, având peste 100 de ani, iar la ea obișnuiau să vină oameni din toate colțurile lumii.

ADVERTISEMENT

La Fântâna Tămăduirii, aflată în Smeeni, județul Buzău, ar avea loc minuni pentru cei care vin acolo și cer ajutor. Oamenii dădeau bani grei să ajungă la acest loc magic, după cum relata presa de la vremea respectivă.

De asemenea, oamenii erau convinși de faptul că și nămolul avea puteri magice. Din acest motiv, se ungeau sau chiar dormeau în mocirlă pentru ca fântâna să aibă puteri asupra lor.

ADVERTISEMENT

Toți pelerinii care veneau la fântână erau grav bolnavi, astfel că medicii și-au dat seama că ar putea izbucni o epidemie. Acest lucru i-a determinat pe jurnaliști să vorbească despre pericolul acestui loc.

Popularitatea acestei fântâni a pornit de la o legendă. Mai exact, se spune că un tânăr orb, care mergea alături de tatăl său spre oraș, s-a oprit în acest loc pentru a se odihni. Acesta s-a spălat pe față și a băut apă din apa fântânii, apoi brusc a început să vadă.

ADVERTISEMENT

Adevărul despre puterile pe care le-ar avea fântâna

Nici acum nu se știe adevărul despre fântână. Cu toate acestea, medicii spun că este și o parte de adevăr în legătură cu presupusele puteri miraculoase. Apa de acolo este mai rece decât altele, fiind extrem de curată, dar nu au fost descoperite substanțe deosebite.

 “În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui.

ADVERTISEMENT

Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a explicat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro.

Și în ziua de astăzi, fântâna este cunoscută și vizitată de multe persoane. Cele mai multe vin acolo de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. În plus, autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau spații de cazare pentru turiști, pentru ca zona să fie mai cunoscută.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion