Life

Unde se află singurul soi de lalele cu nume românesc. Florile atrag mii de vizitatori: “Special am venit”

Unde se află singurul soi de lalele cu nume românesc. Mii de vizitatori vin special pentru a admira aceste flori spectaculoase.
21.04.2024 | 22:53
Unde se afla singurul soi de lalele cu nume romanesc Florile atrag mii de vizitatori Special am venit
Unde se află singurul soi de lalele cu nume românesc. Sursa foto: Pixabay/Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Singurul soi de lalele cu nume românesc atrage anual un număr mare de vizitatori. Oamenii admiră aceste flori, pe care își doresc să le planteze în propriile grădini.

Unde se află singurul soi de lalele cu nume românesc. Mii de vizitatori sunt atrași de aceste flori

În Grădina Botanică din Iași au apărut numeroase lalele, în diferite culori, iar vizitatorii sunt fascinați de aceste flori specifice primăverii. O vizitatoare vine anual în acest loc cu familia, pentru a le fotografia.

ADVERTISEMENT

“Reușesc să ne surprindă de fiecare dată cu specii noi şi cu modul de amenajare care este diferit în fiecare an”, a spus aceasta, potrivit Observator News.

De asemenea, unele persoane au venit din alte orașe pentru a admira Grădina Botanică din Iași. “Foarte frumoase! Chiar foarte frumoase! Special am venit de la Suceava pentru Grădina Botanică”, a spus un turist.

ADVERTISEMENT

Multe persoane sunt pasionate de lalele și profită de orice ocazie pentru a le vizita, mai ales în această perioadă, pentru că le amintesc de câmpurile din Olanda.

“Eu oricum ador lalelele şi mi-aş dori o dată să ajung în Olanda, la Keukenhof, să le admir. E un început bun şi la noi, aici, la Iaşi”, a spus o altă vizitatoare.

ADVERTISEMENT

Traseele Grădinii Botanice din Dealul Copoului sunt împodobite de peste 40.000 de lalele. Cele franjurate se numără printre cele mai spectaculoase, având un aspect special. Grădina de lalele din această zonă datează încă din anul 1981, iar vizitatorii se opresc mereu pentru a le admira.

Tot la Iași, poate fi găsit și singurul soi de lalele cu nume românesc, și anume doamna Maria Brâncoveanu. Acestea reprezintă o donație din partea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Române din Rotterdam.

ADVERTISEMENT
Lalele Grădina Botanică Iași
Mulți vizitatori vin să admire lalele din Grădina Botanică Iași. Sursa foto: Observator News/Colaj Fanatik

Prețul unui bilet este de 15 lei la Grădina Botanică, iar elevii, studenții și pensionarii care vor să vină aici trebuie să știe că beneficiază de o reducere.

Festivalul cu lalele care a atras mii de turiști

De asemenea, lalele i-au fascinat și pe locuitorii din Pitești. În acest weekend a avut loc “Simfonia lalelelor”, festival la care au venit turiști din toată țara. “Suntem trei autocare, venim în fiecare an”, a spus o femeie care a venit la eveniment, alături de mulți alți turiști.

Mai mult, cei care au fost dornici să-și amenajeze propria grădină cu lalele au achiziționat bulbi de la festival. “Le plantez în grădină. Sunt moartă, îmi plac foarte mult”, a spus o altă turistă.

La doar două ore de mers cu mașina de București, un câmp de lalele uimește pe toată lumea. Mii de oameni vin să vadă lalelele, care redau câmpurile cu florin din Olanda. O familie a plantat mai bine de un milion de lalele, din sute de soiuri. Parcul a ajuns popular în mediul online.

ADVERTISEMENT