News

Unde se pot relaxa, cu bani puțini, pensionarii din România. Peisajele te lasă fără cuvinte

Poiana Mărului este una dintre destinațiile cu peisaje de vis și prețuri pentru toate buzunarele. Ce atracții găsesc turiștii
09.12.2023 | 16:29
Unde se pot relaxa cu bani putini pensionarii din Romania Peisajele te lasa fara cuvinte
Poiana Mărului își așteaptă oaspeții cu peisaje magnifice și prețuri accesibile Sursa foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Odată ieșiți la pensie, o parte dintre vârstnici își doresc să călătorească  și să găsească locuri cu peisaje frumoase și posibilități de relaxare și unde să poată merge cu un buget redus.

Poiana Mărului, relaxare cu bani puțini

Un loc cu aer curat și peisaje pitorești, care oferă o atmosferă relaxantă este localitatea Poiana Mărului, din Munții Căpățânii, o destinație de vis pentru pensionarii români.

ADVERTISEMENT

Aici pot veni cu un buget care să se încadreze în veniturile lor. Poiana Mărului se remarcă prin costurile de trai moderate, oferind multe posibilități de cazare la prețuri accesibile.

Cei care vin în Poiana Mărului pot găsi case tradiționale și pensiunile turistice cu atmosferă primitoare. Turiștii pot face plimbări relaxante în natură și excursii montane ușoare.

ADVERTISEMENT

Fiind recunoscută pentru comunitatea sa prietenoasă și unită, Poiana Mărului oferă posibilitatea turiștilor de a stabili relații sociale solide, scrie Gândul. Pensionarii pot participa la evenimentele locale organizate, târgurile tradiționale, serbările și festivalurile din zonă.

Stațiunea de la poalele muntelui Țarcu, din județul Caras-Severin oferă cazare în toate anotimpurile, iar administratorii pensiunilor și caselor de vacanță sunt nerăbdători ca turiștii să le treacă pragul.

ADVERTISEMENT

Poiana Mărului și Muntele Mic au fost declarate stațiuni turistice în anii 1936. Încă din anii ’40, Poiana Mărului ajunge să fie recunoscută ca „Perla Banatului”.

Poiana Mărului funcționat comună, cu un singur sat Poiana Mărului, până la reorganizarea din anul 1968, când i s-au alipit satele Șinca Nouă și Paltin, devenind una din cele mai mari comune din țară, cu o suprafață de 144 km pătrați.

ADVERTISEMENT

Din anul 2002, prin reînființarea comunei Șinca Nouă, a rămas din nou cu un singur sat, satul Poiana Mărului, comuna Poiana Mărului.

Potrivit datelor INS, conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Poiana Mărului se ridică la 2.956 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 3.315 locuitori.

ADVERTISEMENT