Fotbal intern

Ungaria, o nouă investiție majoră în fotbalul românesc! Bază de milioane de euro la Satu Mare

05.04.2019 | 13:13
Ungaria o noua investitie majora in fotbalul romanesc Baza de milioane de euro la Satu Mare

Guvernul Ungariei face o nouă investiție majoră în fotbalul românesc! De data aceasta, Executivul lui Orban vrea să bage 216 milioane de forinți într-o bază din Satu Mare. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial al vecinilor noștri. Academia se va realiza pe o suprafață de 8 hectare, pe strada Gorunului.  În primă fază, pentru demararea lucrărilor au fost alocați 750 de mii de euro.

Ungaria, o nouă investiție majoră în fotbalul românesc!

Conform celor de la presaSM, ungurii speră ca centrul sportiv să fie finalizat în 22 de luni de la debutul șantierului. La fel ca la celelalte două baze din România, de la Miercurea Ciuc și Sf Gheorghe, și la Satu Mare formarea sportivilor va fi primordială și va avea loc în primul an, cu participarea a aproximativ 140 de copii. Decizia premierului Viktor Orban a fost una criticată dur în Ungaria.

Opoziția crede că prim ministrul nu face altceva decât o risipă uriașă de bani în proiecte transfrontaliere. Cu toate acestea, Orban pare decis să nu dea înapoi, și a obligat executivul maghiar să aloce deja banii pentru al treilea centru din România. De altfel, România nu este singura țară în care Ungaria își construiește centre de excelență, academii similare de fotbal fiind gândite și în Slovacia, Ucraina și Serbia.

Ungaria, o nouă investiție majoră în fotbalul românesc! Orban
Viktor Orban vrea ca Guvernul Ungariei să investească peste 200 de milioane de forinți la Satu Mare

Jenei, garantul calității

Ca să fie siguri că toate merg perfect, oficialii maghiari l-au contactat pe fostul tehnician Emerich Ienei. Antrenorul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1986 a confirmat și el discuțiile cu autoritățile din țara vecină, dar a evitat să spună dacă premierul Viktor Orban i-a oferit deja un post de consilier. De altfel, șeful Guvernului din Ungaria are o afinitate pentru fotbal.

Jurnaliștii de la the Guardian au scris și ei despre pasiunea lui Orban pentru fotbal, pasiune care, spun britanicii, s-a transformat într-o adevărată obsesie. Încă de la primul mandat, Viktor Orban a precizat că dorește să promoveze fotbalul. A fost atacat de opoziție pentru construcțiile grandioase și pentru banii investiți în stadioanele moderne.

  • 3 baze de pregătire a sportivilor ar avea Ungaria în România