Sport

Universitatea Craiova, coșmar în deplasările cu FC Voluntari. De ce Mitriță poate fi salvatorul

Ultimele întâlniri dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari nu s-au sfârșit așa cum se așteptau „alb-albaștrii”, însă Alex Mitriță poate fi talismanul formației din Bănie.
07.10.2023 | 10:21
Universitatea Craiova cosmar in deplasarile cu FC Voluntari De ce Mitrita poate fi salvatorul
Alex Mitriță poate fi talismanul Universității Craiova cu FC Voluntari. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deplasările cu FC Voluntari le-au creat amintiri de coșmar „alb-albaștrilor” care sunt fără victorie pe stadionul „Anghel Iordănescu” de trei sezoane. Totuși, Alex Mitriță poate fi talismanul Universității Craiova în confruntarea cu ilfovenii programată sămbătă, de la ora 18:45.

Alex Mitriță, talismanul Universității Craiova la FC Voluntari?! Amintiri de coșmar de la ultimele deplasări din Ilfov

Universitatea Craiova se îndreaptă spre stadionul „Anghe Iordănescu” cu gândul la cele trei puncte din partida cu FC Voluntari înaintea pauzei competiționale din SuperLiga. Dragoș Bon și Alex Mitriță nu concep un pas greșit cu trupa antrenată de Marin Dună.

ADVERTISEMENT

Totuși, Universitatea Craiova a întâmpinat probleme în ultimele patru deplasări din Ilfov unde a reușit să câștige doar două puncte în ultimele trei sezoane din SuperLiga. „Alb-albaștrii” au înregistrat o înfrângere cu FC Voluntari, scor 1-0, în ediția trecută a campionatului.

De la transferul lui Alex Mitriță la New York City în 2019, „alb-albaștrii” au reușit să câștige o singură dată la FC Voluntari cu 2-1. De atunci s-au mai jucat alte patru partide din SuperLiga pe stadionul „Anghel Iordănescu”, iar oltenii nu au izbutit să câștige.

ADVERTISEMENT

Ilfovenii au reușit să se impună în ultimele două partide, chiar în urmă cu două sezoane a reușit să înscrie trei goluri în poarta „alb-albaștrilor” în play-off. FC Voluntari și Universitatea Craiova au încheiat și la egalitate în alte două rânduri pe terenul trupei lui Marin Dună.

Alex Mitriță poate fi talismanul Universității Craiova, mijlocașul din Bănie fiind și într-o formă excelentă în tricoul „alb-albaștrilor”. În cele trei partide pe care „Piticul atomic” le-a bifat cu FC Voluntari în SuperLiga a reușit să marcheze două goluri și să ofere o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță: „Nu trebuie să cădem în alte extreme. Avem nevoie de trei puncte”

Alex Mitriță este cu gândul la cele trei puncte cu FC Voluntari, iar mijlocașul Universității Craiova anunță că „juveții” sunt pregătiți 100% pentru partidă. Acesta a avut și un mesaj pentru suporterii „alb-albaștrilor” după protestul de pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Ne va aștepta un meci foarte greu, știm foarte bine că stau foarte bine în teren. Nu trebuie să cădem în alte extreme după ce i-am bătut pe cei de la Botoșani. Știm foarte bine ce trebuie să facem pe teren. Îi înțelegem pe suporteri, înțelegem supărările dar trebuie să fie alături de noi.

ADVERTISEMENT

Ca jucător când ești în teren și încep să te fluiere nu este ușor, intervine oboseala și alte faze din meci. Trebuie să înțeleagă, să fie alături de noi cum au fost și pănă acum. Avem nevoie de ei și sper ca pe viitor să fie alături de noi. I-am văzut pe cei de la Voluntari, au o echipă bună.

Nu cred că îi afectează lucrurile din afara terenului, cu siguranță vom merge și vom trata meciul cu maximă seriozitate. Avem nevoie de aceste trei puncte și am încredere că vom face un meci mare. Trebuie să continuăm acest parcurs, avem nevoie de victorii la rând și să ținem pasul sus în campionat”, a spus Alex Mitriță.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova 

ADVERTISEMENT