Sport

Curățenie la Universitatea Craiova! Doi jucători sunt „out” după ce clubul nu le-a propus prelungirea contractelor

Doi jucători importanți vor părăsi Universitatea Craiova la sfârșitul acestui campionat. Ei au intrat în ultimele șase luni de contract, iar oficialii clubului nu le-au făcut oferte de prelungire.
25.01.2022 | 14:04
Curatenie la Universitatea Craiova Doi jucatori sunt out dupa ce clubul nu lea propus prelungirea contractelor
ADVERTISEMENT

Jucători importanți pentru Universitatea Craiova, Dan Nistor și Alexandru Mateiu vor deveni liberi de contract la finalul actualului campionat.

Primul este titular de drept în trupa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce Mateiu și-a pierdut de ceva vreme locul în primul „11” al oltenilor, în principal din cauza accidentărilor suferite.

ADVERTISEMENT

De ce ezită oficialii Universității Craiova să le prelungească angajamentele jucătorilor

Dan Nistor și Alexandru Mateiu se numără printre veteranii din lotul Universității Craiova, acesta fiind de altfel, motivul pentru care oficialii olteni nu au făcut nicio ofertă de prelungire.

Nistor are 33 de ani și evoluează la Universitatea din 2020 când a fost transferat de gruparea din Bănie de la Dinamo. S-a impus de la început în primul „11”. A fost și este unul dintre jucătorii cheie ai oltenilor indiferent de numele antrenorului.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu, în vârstă de 32 de ani, nu este doar unul dintre cei mai experimentați jucători ai „alb-albaștrilor”, ci și unul dintre cei mai longevivi.

Mateiu a ajuns la Universitatea Craiova în 2014, de la FC Brașov. Și în cazul lui, indiferent de cine a stat pe banca tehnică, a fost unul dintre jucătorii în jurul căruia se construia echipa.

ADVERTISEMENT

În vară, Nistor și Mateiu vor putea semna cu orice echipă din postura de jucători liberi de contract

În acest sezon, Mateiu a ieșit din calculele antrenorului Laurențiu Reghecampf și ar fi dispus să încerce o nouă aventură fotbalistică. Sepsi Sfântu Gheorghe este unul dintre cluburile la care ar putea ajunge cei doi jucători ai Universității Craiova.

Dacă vor fi ofertați, și dacă vor semna cu Sepsi, cei doi se vor reîntâlni cu foștii lor coechipieri Mihai Bălașa, achiziționat recent de trupa din Covasna și Cristian Bărbuț care a semnat în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Ideea mutării la Sepsi i-ar surâde în special lui Alexandru Mateiu, acesta fiind originar din Brașov, de unde s-a transferat în 2014 la Universitatea Craiova.

De partea cealaltă, pentru Dan Nistor Sepsi ar putea reprezenta un final de carieră extrem de atractiv, în condițiile în care gruparea din secuime ar ambiții mari pentru următorii ani.

În plus, cei doi au fost extrem de apreciați de actualul antrenor al covăsnenilor, Cristiano Bergodi. Cu italianul antrenor, Mateiu a prins ultima perioadă la U Craiova în care a fost considerat un jucător indispensabil.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – Universitatea Craiova: 3,10 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT