Sport

Universitatea Craiova, gest superb la derby-ul cu CFR Cluj: “Alături de Turcia și Siria”

Conducerea Universității Craiova a anunțat că clubul oltean este alături de cetățenii din Turcia și Siria, țări grav afectate de cutremurele din dimineața zilei de 6 februarie.
11.02.2023 | 14:29
Universitatea Craiova gest superb la derbyul cu CFR Cluj Alaturi de Turcia si Siria
Clubul Universitatea Craiova a decis să permită cetățenilor de origine turcă și siriană accesul liber la derbyul cu CFR Cluj. Foto: facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Turcia și Siria au fost zguduite în urmă cu aproape o săptămână de două cutremure de 7,8, respectiv 7,5 grade pe scara Richter. Seismele au produs peste 24.000 de victime și, din păcate, bilanțul tragic crește de la o zi la alta.

Universitatea Craiova, gest emoționant înaintea derbyului cu CFR Cluj: “Știința, alături de Turcia și Siria”

Cutremurele de luni din Turcia şi Siria s-au soldat, potrivit ultimului bilanț provizoriu, cu peste 24.218 morţi. Doar în Turcia, cel puţin 20.665 de oameni au fost ucişi şi 80.088 au fost răniţi în urma seismelor. În Siria, ultimele cifre indică 3.553 de morţi şi 5.276 de răniţi.

ADVERTISEMENT

Peste 166.000 de voluntari şi echipe de salvare iau parte la operaţiuni. Între ei se numără şi peste 8.000 de specialişti străini. Însă, din păcate, tot mai puţine victime sunt găsite în viaţă sub dărâmături.

Lumea fotbalului este aproape de cetățenii din aceste țări, și o mulțime de actuali sau foști jucători de pe întreg globul au sărit în ajutorul victimelor acestei catastrofe naturale de proporții.

ADVERTISEMENT

Un gest pe care au decis să-l facă și oficialii celor de la Universitatea Craiova. Care, prin intermediul unui comunicat postat pe rețelele de socializare, au anunțat că clubul este alături de Turcia și Siria.

Iar pentru a proba acest lucru, cetățenii turci și sirieni vor avea acces liber la derbyul cu CFR Cluj. Partidă care se dispută astăzi, de la ora 20, pe arena Ion Oblemenco. Iar fanii olteni au fost invitați să facă donații către cetățenii acestor țări prin intermediul Crucii Roșii Române.

ADVERTISEMENT

“Derby-ul din această seară dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa sub cupola solidarității față de Turcia și Siria, ca urmare a cataclismului natural ce a răpit suflete nevinovate.

În acest sens, clubul nostru a hotărât să le ofere accesul liber tuturor cetățenilor turci și sirieni la disputa din „Vulcanul” alb-albastru, ora 20:00”, a precizat clubul.

ADVERTISEMENT

Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,20 este cota pentru „GG” la meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT