Sport

Daniel Pancu sare în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia. Gest emoționant făcut de selecționerul U20

Daniel Pancu a făcut o donație dublă: o pereche de mănuși cu o istorie aparte vor ajunge la muzeul Besiktas, iar banii obținuți la licitație la victimele cutremurului din Turcia.
10.02.2023 | 09:34
Daniel Pancu sare in sprijinul victimelor cutremurului din Turcia Gest emotionant facut de selectionerul U20
Daniel Pancu, la momentul istoric din 2005. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Turcia și Siria au fost zguduite în noaptea de duminică spre luni de două cutremure de 7,8, respectiv 7,5 grade pe scara Richter. Seismele au făcut peste 17.000 de victime, iar peste 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de dezastrul natural.

Daniel Pancu, donație importantă pentru victimele cutremurelor, dar și pentru muzeul Besiktas

Pe 17 aprilie 2005, Daniel Pancu intra în istoria lui Beşiktaş. Atunci, în minutul 83, la 3-2 pentru echipa sa în fața lui Fenerbahce, portarul Oscar Cordoba a făcut penalty și a fost eliminat. Și cum ”vulturii” epuizaseră schimbările, în poartă a intrat românul.

ADVERTISEMENT

Nu a izbutit să apere lovitura de la 11 metri executată de Alex. Dar n-a mai fost învins până la finalul jocului. Și cum colegul său, Koray, a înscris în minutul 90+2, Beșiktaș se impunea cu 4-3. Fanii l-au supranumit ”Pantera din Kadikoy”. Iar tricoul purtat atunci, pe care este inscripţionat numărul 1, este în muzeul clubului.

Mănușile le-a păstrat. Dar acum, cu sufletul alături de greu-încercatul popor turc, a decis să se despartă de ele. A decis să le scoată la licitație. Cu o condiție. Ele să ajungă în muzeu, iar banii la persoanele afectate de catastrofa naturală.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să fac un gest asemănător când a fost pandemie, iar banii urmau să fie direcționați către un spital din România. Nu permitea legea în Turcia, pentru că banii trebuiau să rămână acolo. Acum este posibil.

Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo. Și mi-am adus aminte de mănuși, pe care le-am dus în pod.

ADVERTISEMENT

Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație.  Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia.

Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu. Dacă în continuare se vor aduna și alți bani în acest cont, de la suporterii lui Beșiktaș, e altă problemă, nu mă mai privește pe mine”, a spus Daniel Pancu la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT