Sport

Unul dintre acționarii lui Dinamo s-a retras: “Din motive de sănătate, a făcut un pas în spate”

Claudiu Florică, unul dintre oamenii ce au sprijinit Dinamo în ultimii ani, a decis să se retragă.
08.09.2023 | 16:27
Unul dintre actionarii lui Dinamo sa retras Din motive de sanatate a facut un pas in spate
Unul dintre acționarii lui Dinamo s-a retras: "Din motive de sănătate, a făcut un pas în spate"
ADVERTISEMENT

Dinamo a rămas fără un acționar. Claudiu Florică a decis să se retragă de la echipă, din motive de sănătate. Anunțul a fost făcut de Eugen Voicu, într-o conferință de presă.

Claudiu Florică renunță la Dinamo

Claudiu Florică deținea, prin intermediul firmei Synotech Global Services Romania, 5% din Red&White, firmă care la rândul ei deține 80% din Dinamo. Eugen Voicu a fost cel ce a preluat acțiunile sale.

ADVERTISEMENT

Tot Voicu a anunțat plecarea lui Claudiu Florică, într-o conferință de presă. El a motivat plecarea fostului său partener prin faptul că acesta are probleme de sănătate.

Personal, l-am răscumpărat pe domnul Claudiu Florică, cel care din motive de sănătate a ales să facă un pas în spate în momentul de față. Noi îl așteptăm în continuare și cred că va fi alături de noi, dar nu ca acționar, cel puțin deocamdată”, a declarat Eugen Voicu.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 600.000 de euro a investit Claudiu Florică atunci când Dinamo avea nevoie disperată de bani pentru a obține licența. De după epoca Cortacero, acesta a fost mereu aproape de echipă.

În luna iulie, acesta a fost implicat într-un accident, când o autoutilitară, dând cu spatele, l-a izbit și l-a pus la pământ. S-a ales cu o fractură a sinusurilor.

ADVERTISEMENT
Claudiu Florică
Claudiu Florică se retrage de la Dinamo. Foto: arhivă Fanatik

Dinamo are un nou acționar

Plecarea lui Florică este suplinită și de venirea unui nou acționar. Firma Renovatio a venit alături de Dinamo, anunță Andrei Nicolescu. Acesta a mai spus că, de când Red&White a preluat Dinamo, datoriile au scăzut semnificativ.

Este vorba despre 2 tipuri de cheltuieli. Vorbim de bugetul clubului, care este unul între 5 și 6 milioane, despre plățile făcute din plan, dar și despre cele curente. 

ADVERTISEMENT

Există un raport, făcut în februarie când am venit noi, iar totalul datoriilor curente, cu cele din plan, a scăzut cu cel puțin 1,6 milioane de euro. 

Restul de plată se va face conform acordului pe care acționarii îl vor avea cu privire la modalitatea și termenele de ieșire din insolvență”, a precizat el.

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1.83 este cota pentru ”GG” la meciul Dinamo – FCU Craiova.
ADVERTISEMENT
Tags: